Flammkuchen med løg og bacon - pizza
Bedømmelse (4)

Min bedømmelse:

Tilberedningstid: 1 timer

Flammkuchen med løg og bacon - pizza

Flammkuchen er en specialitet fra Alsace. Det er en tynd pizza, hvor bunden er smurt med creme fraiche.

Antal portioner
  • 250 g hvedemel (4 dl)
  • 12 tsk sukker
  • 12 tsk groft salt
  • 25 g smør
  • 1 æg
  • 5 spsk mælk
  • 3 dl Karolines Køkken® Cremefraiche 18%
  • 8 zittauerløg i halve ringe
  • 1 tsk revet muskatnød
  • 1 tsk groft salt
  • 12 tsk friskkværnet peber
  • 150 g bacon i tynde skiver

Tilbehør

  • 150 g feldsalat
  • 150 g icebergsalat
  • olie-eddikedressing

Tænd for ovnen og sæt en bageplade til opvarmning. Bland mel, sukker og salt i en skål. Smuldr smørret i melblandingen til den ligner revet ost. Rør æg og mælk i og ælt dejen godt igennem på et meldrysset bord. Rul dejen ud til en rund plade (ca. 35 cm i diameter). Læg dejpladen over på et stykke bagepapir.

Smør fraichen ud på dejpladen - lad ca. 2 cm være fri langs kanten. Fordel løgene på cremefraichen og drys med muskatnød, salt og peber. Skær baconen i ca. 2 cm brede strimler og fordel dem oven på løgene. Træk bagepapiret over på den varme plade og bag flammkuchen med løg og bacon midt i ovnen.

Bagetid

Ca. 25 min. ved 250°.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 11690 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 24 g
  • Protein: 11 %
  • Kulhydrat: 38 %
  • Fedt: 51 %
  • Alkohol: 0 %