Hindbærsnitter (som mormor lavede dem)
Bedømmelse (129)

Min bedømmelse:

Tilberedningstid: 60+ min

Hindbærsnitter (som mormor lavede dem)

Jo, jo, det kan sagtens lade sig gøre at bage dem selv, og det bliver de ikke ringere af! Så ved du, at de smager af smør.

Opskriften gælder for 10 stk

  • 200 g smør
  • 350 g hvedemel (ca. 6 dl)
  • 150 g flormelis (ca. 3 dl)
  • 1 spsk vaniljesukker
  • 1 æg

Glasur

  • 200 g flormelis (ca. 4 dl)
  • 2 spsk vand
  • 1 12 dl hindbærmarmelade

Pynt

  • friske hindbær eller krymmel

Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet. Tilsæt flormelis og vaniljesukker og saml hurtigt dejen med ægget. Stil dejen tildækket i køleskabet i ca. 1 time.

Del dejen i 2 portioner. Rul hver portion ud til en firkant (ca. 20 x 30 cm). Del igen dejen på langs og bag de 4 dejplader på en plade med bagepapir, til de er gyldne. Lad kagerne køle helt af på en bagerist.

Glasur

Rør glasuren sammen.

Smør marmeladen på 2 af kagerne og glasuren på de andre 2. Læg dem sammen med glasuren opad. Skær kagerne i 5-6 cm hindbærsnitter.

Bagetid

20-25 min. ved 175°.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 19430 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 13 g
  • Protein: 4 %
  • Kulhydrat: 61 %
  • Fedt: 35 %
  • Alkohol: 0 %

Moscato Piemonte, Italien

Den søde vin moscato d'asti fra Norditalien er perfekt til de lækre snitter Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til rabarber