Krydret æblepie
Bedømmelse (7)

Min bedømmelse:

Krydret æblepie

Har du en mange æbler, er denne kage en rigtig lækker måde at bruge dem på.

Antal portioner
  • 5 æbler
  • 2 spsk smør (0 spsk)
  • 1 dl brun farin (0 dl)
  • 1 tsk stødt kanel
  • 12 tsk stødt muskatnød
  • 12 tsk stødt kardemomme

Dej

  • 34 dl brun farin (0 dl)
  • 1 12 dl havregryn (0 dl)
  • 1 dl hvedemel (0 dl)
  • 125 g smør - smeltet

Tilbehør

  • 14 liter Karolines Køkken® Vaniljecreme 10% eller cremefraiche

Fjern kernehusene på æblerne og dem i kvarte. Svits æblerne på panden sammen med smør, farin og krydderier. Hæld massen i en smurt bageform.

Dej

Bland farin, havregryn og mel. Hæld smørret i og rør til dejen smuldrer. Fordel dejen over æblerne. Bag æblepien midt i ovnen - til den er gylden.

Server med iskold pisket vaniljecreme.

Bagetid

Ca. 20 min. ved 225°.

Tilberedningstid: 30 min

  • Energiindhold for hele retten: 11200 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 8,3 g
  • Protein: 4 %
  • Kulhydrat: 41 %
  • Fedt: 55 %
  • Alkohol: 0 %
Kilde: