Krydret æblepie

Har du en mange æbler, er denne kage en rigtig lækker måde at bruge dem på.
Antal portioner
Bedømmelse (31 vurderinger)

Min bedømmelse:

Krydret æblepie

Har du en mange æbler, er denne kage en rigtig lækker måde at bruge dem på.

Antal portioner

  • 5 æbler i både
  • 2 spsk smør
  • 1 dl brun farin
  • 1 tsk stødt kanel
  • 1 tsk stødt kardemomme
  • ½ tsk stødt muskatnød

Dej

  • ¾ dl brun farin
  • 1½ dl havregryn
  • 1 dl hvedemel
  • 125 g smør - smeltet

Tilbehør

Fremgangsmåde:

Svits æblerne på panden sammen med smør, farin og krydderier. Hæld blandingen i en smurt tærteform (ca. 24 cm. i diameter).

Dej

Bland farin, havregryn og mel. Tilsæt smør og rør til dejen smuldrer. Fordel dejen over æblerne. Bag æblepien midt i ovnen.

Server med iskold cremefraiche.

Bagetid

Ca. 20 min. ved 225° - traditionel ovn

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 11110 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 19,3 g
  • Protein: 3 %
  • Kulhydrat: 37 %
  • Fedt: 60 %
Print