Stjerneskud
Bedømmelse (13)

Min bedømmelse:

Tilberedningstid: 60+ min

Stjerneskud

En klassisk forret, som aldrig går af mode. Den har et væld af friske farver og en dejlig smagssammensætning.

Antal portioner

Tomatdressing

  • 2 tomater
  • 1 dl Karolines Køkken® Cremefraiche 18%
  • 1 dl Karolines Køkken® Cremefraiche 38%
  • 12 dl fintklippede friske dildkviste
  • 12 tsk sukker
  • 12 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Gremolata

  • 1 dl grofthakket bredbladet persille
  • 1 spsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • 2 små knuste fed hvidløg
  • 12 tsk groft salt
  • 8 rødspættefileter - flået på begge sider
  • 1 æg
  • 25 g smør
  • 1 dl vand
  • 1 dl tør hvidvin, fx riesling
  • 12 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 14 liter groftrevede salatblade

Tilbehør

  • 4 ristede, tynde skiver rugbrød
  • 1 glas lakserogn
  • 12 kogte jomfruhummerhaler - uden skal
  • 8 ristede, tynde skiver flutes
  • 16 dampede grønne asparges

Tomatdressing

Del tomaterne i kvarte og fjern kernerne. Skær tomatkødet i små tern og vend dem sammen med fraiche og de øvrige ingredienser. Stil dressingen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til.

Gremolata

Vend persille, citronskal, hvidløg og salt sammen i en tallerken.

Del rødspættefileterne på langs. Pisk ægget let sammen med en gaffel. Lad smørret smelte i en pande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Vend halvdelen af fiskene først i æg og derefter i gremolata. Steg dem ca. 2 min. på hver side.

Bring imens vand og hvidvin i kog i en sauterpande. Drys resten af fiskene med salt og peber. Damp dem ved jævn varme og under låg i ca. 4 min. Tag dem op og lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle.

Ved serveringen

Læg de 4 skiver rugbrød på tallerkener. Anret herpå stegt og dampet fisk, lidt tomatdressing, lakserogn og jomfruhummerhaler. Herpå de sprøde flutesskiver og asparges. Server salat og resten af dressingen til.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 9597 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 17,7 g
  • Protein: 33 %
  • Kulhydrat: 22 %
  • Fedt: 45 %
  • Alkohol: 0 %