Torskebøffer med brun løgsauce
Bedømmelse (7)

Min bedømmelse:

Tilberedningstid: 45 min

Torskebøffer med brun løgsauce

Lækre torskebøffer med en sprød og gylden skorpe. Hvis du ikke er til torsk, kan du sagtens bruge en anden slags fisk.

Antal portioner
  • 500 g frisk, tyk torskefileter uden skind og ben
  • 1 dl hvedemel
  • 3 spsk Arla Kærgården® Steg & Bag
  • 1 tsk groft salt
  • 1 stort grofthakket zittauerløg
  • 1 spsk hvedemel
  • 3 dl minimælk
  • 1 spsk sojasauce
  • 12 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • kulør

Tilbehør

  • 1 kg kogte kartoffel
  • 600 g dampet broccoli

Dup evt. væde af fisken og fjern eventuelle ben. Skær fisken i mindre stykker (bøffer) a ca. 7 cm. Vend stykkerne i hvedemel. Lad fedtstoffet blive gyldent i en pande. Steg torskestykkerne ved kraftig varme 3 - 4 min. på hver side, til skorpen er gylden og sprød, og fiskekødet mørt uden at være tørt. Læg fiskestykkerne i et lunt fad og drys dem med groft salt.

Kom løgstykkerne i panden og brun dem i ca. 2 min. Drys mel over og bag løgblandingen sammen under omrøring i ca. 2 min. Tilsæt mælk og bring blandingen i kog, stadig under omrøring. Kog saucen ved svag varme og under omrøring i ca. 3 min., til den begynder at tykne. Smag til med sojasauce, salt og peber. Tilsæt kulør og hæld løgsaucen ved torskebøfferne. Server med kogte kartofler og dampet broccoli.

Tip

Torskefilet kan erstattes af anden rundfisk, fx havkat, lange, kuller eller lyssej. Tranebærsyltetøj smager også godt til denne ret.

Retten er en klassiker i Nordjylland, hvor fisk i mange år har været hverdagsmad, og kød gæste-/søndagsret.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 9345 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 34,9 g
  • Protein: 29 %
  • Kulhydrat: 53 %
  • Fedt: 18 %
  • Alkohol: 0 %