Tunfiskemousse
Bedømmelse (55)

Min bedømmelse:

Fryseegnet

Tilberedningstid: 60+ min

Tunfiskemousse

Ren retro. Vores tunfiskemousse gik sin sejrsgang over hele Danmark i 1980'erne, og den hører til den håndfuld opskrifter, vi kalder for "landeplagerne".

Antal portioner
  • 2 dåser tun i olie (ca. 185 g)
  • 200 g blødt smør
  • 1 dl Karolines Køkken® Cremefraiche 18%
  • 1 tsk friskpresset citronsaft
  • 12 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Pynt

  • brøndkarse

Tilbehør

  • 200 g ristet hjertebrød eller flutes

Hæld olien fra tunen og kom den i en skål. Findel tunen med en gaffel og tilsæt smør, cremefraiche, citronsaft, salt og peber. Rør det hele sammen, smag tunfiskemoussen til og kom moussen i en postejform eller en skål. Stil den tildækket i køleskabet i mindst 6 timer.

Tips

Du kan også anrette tunfiskemoussen portionsvis med salatblade, citronbåde og brøndkarse.

Du kan også bruge tun i vand.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 11430 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 8,2 g
  • Protein: 14 %
  • Kulhydrat: 15 %
  • Fedt: 71 %
  • Alkohol: 0 %