Chokoladekage med ganache

Chokoladekage med ganache

60+ min
Chokoladekage med ganache. Denne opskrift er en drøm af en chokoladekage - for dig der næsten ikke kan få nok af chokolade. Chokoladekagen med ganache både smager godt og ser rigtig godt ud med pynt af både brombær og spiselige blomster.
https://www.arla.dk/opskrifter/chokoladekage-med-ganache/

Sådan gør du

Chokoladekage
  • Smelt smør og chokolade i en tykbundet gryde ved svag varme.
  • Pisk æg og sukker til en luftig æggesnaps.
  • Bland mel og salt sammen og vend det (drysset gennem en sigte) i æggesnapsen.
  • Tilsæt chokoladesmør og kaffe og vend blandingen sammen.
  • Beklæd en springform (ca. 22 cm i diameter) med bagepapir.
  • Hæld dejen i og bag kagen midt i ovnenca. 40 min. ved 175° - traditionel ovn. - kagen må gerne være lidt underbagt.
  • Lad kagen køle helt af - gerne i køleskabet.
Ganache
  • Hak chokoladen fint og smelt den i en skål over vandbad.
  • Pisk smør, flormelis og vaniljesukker lyst og luftigt med en håndmixer.
  • Hæld chokoladen i og pisk videre.
  • Tilsæt fløden lidt af gangen og pisk til ganachen er luftig.
Sådan pynter du chokoladekagen
  • Tag kagen ud af springformen og placer den, med undersiden opad, på et fad.
  • Smør ganachen på kagen og pynt.

Bag gerne chokoladekagen dagen før - chokoladekagen bliver kun bedre af at sætte sig i køleskabet natten over.

Energiindhold for hele retten:

18222 kJ / 4355 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1786 kJ / 427 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,3 g
Protein: 3,9 % 4,1 g
Kulhydrat: 37,4 % 39,3 g
Fedt: 58,7 % 28,3 g

Ingredienser

Chokoladekage
125 g Smør
125 g Mørk chokolade i mindre stykker
150 g Sukker (ca. 1¾ dl)
4 Æg
3 spsk Hvedemel
¼ tsk Fint salt
2 spsk Stærk kaffe
Ganache
75 g Mørk chokolade
100 g Blødt smør
100 g Flormelis (ca. 2 dl)
1 tsk Vaniljesukker
¾ dl Piskefløde
Pynt
Spiselige blomster
Friske brombær eller hindbær
Chokoladespåner eller -kugler