Chokoladekager

Chokoladekager

45 min
Fryseegnet
Disse chokoladekager går aldrig af mode - og falder altid i smag. Det er en chokoladekageopskrift der stammer fra 80érne, og det er ikke uden grund, den stadig er så populær. De lækre små chokoladesmåkager med chokolade- og nøddestykker er dejligt sprøde - og er svære at holde fingrene fra.
https://www.arla.dk/opskrifter/chokoladekager/

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 7 min. ved 175° - traditionel ovn.

Chokoladekager
  • Rør smør og sukker godt sammen.
  • Rør farin og æg i.
  • Bland hvedemel sammen med vaniljesukker, natron og salt og vend det i smørblandingen.
  • Tilsæt chokolade og nøddekerner.
  • Sæt med 2 teskeer dejen i toppe på en plade med bagepapir.
  • Tryk dem flade og bag kagerne øverst i ovnen.
  • Spis kagerne, mens de er nybagte og lune.

Den rå dej kan også fryses - lad dejen tø på køkkenbordet i et par timer.

Energiindhold for hele retten:

10766 kJ / 2573 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1837 kJ / 439 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,8 g
Protein: 5,2 % 5,6 g
Kulhydrat: 52,6 % 56,9 g
Fedt: 42,2 % 20,9 g
Mere inspiration

Prøv også disse meget lækre småkager med chokolade og havregryn

Ingredienser

Chokoladekager
75 g Blødt smør
100 g Sukker (ca. 1¼ dl)
50 g Brun farin (ca. ¾ dl)
1 Æg
150 g Hvedemel (ca. 2½ dl)
1 tsk Vaniljesukker
½ tsk Natron
½ tsk Fint salt
100 g Grofthakket mørk chokolade
50 g Hasselnøddekerner i halve