Couscoussalat med ost
15 min

Couscoussalat med ost

Salaten kan både spises som selvstændig ret eller som tilbehør til kød, fx lam eller en grillet bøf.
Bedømmelse (22 vurderinger)

Min bedømmelse:

Couscoussalat med ost

Salaten kan både spises som selvstændig ret eller som tilbehør til kød, fx lam eller en grillet bøf.

Antal portioner
  • 125 g forkogte couscousgryn (ca. 1¾ dl)
  • 1½ dl kogende vand

Citrondressing

  • 3 spsk olivenolie
  • 2½ spsk friskpresset citronsaft
  • 3 spsk hakket kruspersille
  • 2 spsk hakkede friske mynteblade
  • ¼ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Hertil:

  • 240 g landbrød
  • 500 g stegt lammekød

Fremgangsmåde:

Kom couscousgrynene i en stor skål, hæld kogende vand over og lad det trække i ca. 5 min. Rør i grynene med en gaffel.

Citrondressing

Vend olie, citronsaft, persille, mynte, salt og peber i grynene.

Skær eller bræk osten i små stykker og vend den i grynene sammen med tomater og forårsløg. Smag couscoussalaten til.

Tips

I stedet for couscousgryn kan man anvende ca. 1½ dl løse ris, som man koger og køler lidt af. Couscoussalat med ost egner sig glimrende som aftensmad serveret sammen med fx stegt lammekød.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 11730 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 26,1 g
  • Protein: 25 %
  • Kulhydrat: 35 %
  • Fedt: 40 %
Print