Farsbrød med bacon og frugt
60+ min

Farsbrød med bacon og frugt

Farsbrød med bacon og frugt er en dejlig fedtfattig hovedret med magert svinekød. Nem at lave og lækker at spise.
Bedømmelse (45 vurderinger)

Min bedømmelse:

Farsbrød med bacon og frugt

Farsbrød med bacon og frugt er en dejlig fedtfattig hovedret med magert svinekød. Nem at lave og lækker at spise.

Antal portioner

Farsbrød

  • 300 g magert hakket svinekød, fx skinkekød
  • ½ tsk groft salt
  • 1 spsk fintrevet zittauerløg
  • friskkværnet peber
  • ½ tsk tørret rosmarin
  • 1 æg
  • ½ dl mælk
  • 2 spsk hvedemel

Kartofler

  • 1 kg kartofler i kvarte
  • 25 g smør - smeltet
  • ¼ tsk groft salt (drys efter bagning)

Bacon og frugt

  • 75 g bacon i tynde skiver
  • 5 uskrællede pærer i tern - 2 x 2 cm
  • 250 g svesker i halve
  • 1 tsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • ½ tsk groft salt
  • 1 dl grøntsagsbouillon
  • 25 g smør i mindre stykker

Fremgangsmåde:

Farsbrød

Rør det hakkede kød med salt til kødet er sejt (ca. 1 min.). Kom løg, krydderier og æg i. Rør mælken i lidt efter lidt. Rør melet i til sidst. Stil farsen tildækket i køleskabet i ca. ½ time.

Kartofler

Skyl kartoflerne i koldt vand og tør dem godt. Vend dem i smeltet smør. Læg kartoflerne på en plade med bagepapir så der er plads til 2 små fade (se nedenfor). Bag kartoflerne midt i ovnen.

Bacon og frugt

Skær bacon i mindre stykker (ca. 2 cm). Gem 4-5 stykker bacon til farsbrødet. Læg pærer, svesker, citronskal og salt i et ovnfast fad (ca. 15 x 26 cm). Hæld bouillonen ved og fordel baconstykker og smør over frugterne.

Farsbrød

Læg farsen i et ovnfast fad (ca. 13 x 24 cm) og form den til et lille brød. Læg de resterende stykker bacon ovenpå. Sæt de to fade ind til kartoflerne efter ½ time og bag retten færdig, ca. 50 min.

Ved serveringen

Læg farsbrødet i et fad med kant og anret bacon og frugt omkring "brødet". Server kartoflerne i et andet fad og drys med salt.

Tip

Farsen kan bruges til frikadeller. Tilsæt ½ tsk groft salt yderligere og steg 6 store frikadeller i smør, ca. 6 min. på hver side (12 min. i alt).

Bagetid

Sæt pladen med kartofler i en kold ovn. Indstil på 200° og bag i ca. 1 time og 20 min.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 13210 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 56 g
  • Protein: 15 %
  • Kulhydrat: 59 %
  • Fedt: 26 %
Print