Frugt i gele

En af de gode gamle klassikere i dessertkøkkenet - frugt i gele! Her serveret med iskold vaniljesauce og friske bær.
Bedømmelse (12 vurderinger)

Min bedømmelse:

Frugt i gele

En af de gode gamle klassikere i dessertkøkkenet - frugt i gele! Her serveret med iskold vaniljesauce og friske bær.

Antal portioner

Frugt i gele

  • 4 blade husblas
  • 4 dl beaumes de venise Muscat
  • 200 g meloner i små tern
  • 200 g friske bær, fx hindbær og blåbær

Pynt

  • friske bær
  • skovsyre

Fremgangsmåde:

Frugt i gele

Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 10 min. Kom vinen i en lille gryde. Bring vinen i kog og tag gryden af varmen. Træk husblassen op af vandet og kom den i den varme vin. Rør til husblassen er opløst. Fordel melontern og bær i bunden af 6 små aluforme (a ca. 1½ dl). Hæld ca. 3½ spsk husblasblanding i hver form - frugterne skal lige være dækkede. Stil formene tildækket i køleskabet i ca. 1 døgn.

Ved serveringen

Løsn frugtgeleen i kanten med en spids kniv. Dyp formene et kort øjeblik i meget varmt vand og vend frugtgeleerne ud i 6 dybe tallerkener. Hæld lidt af den kolde vaniljesauce ved og pynt med bær og skovsyre. Server resten af vaniljesaucen i en kande ved siden af.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 6400 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 10,6 g
  • Protein: 7 %
  • Kulhydrat: 38 %
  • Fedt: 37 %
  • Alkohol: 18 %
Print

Vin match

Muscat Rousillon, Frankrig

Samme vin som bruges i retten. Muscat-vinen kan også hedde fx muscet de rivesaltes og muscat de st. jean de mireval Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til chokolade