Garam masala kylling med blommechutney
30 min

Garam masala kylling med blommechutney

Den sur-søde blommechutney og garam masala giver denne ret et helt specielt og spændende smagsindtryk.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Garam masala kylling med blommechutney

Den sur-søde blommechutney og garam masala giver denne ret et helt specielt og spændende smagsindtryk.

Antal portioner

Blommechutney

  • 300 g blommer i tykke både
  • 2 tsk fintrevet frisk ingefær
  • 1 spsk flydende honning
  • ½ spsk mørk balsamicoeddike
  • ¼ tsk groft salt
  • 400 g kyllingeinderfileter
  • 25 g smør
  • 2 tsk garam masala
  • 300 g frosne grønne bønner
  • 4 pastinakker i små tern
  • 1 tsk groft salt

Pynt

  • blommer i tynde både

Tilbehør

  • 240 g brune ris

Fremgangsmåde:

Blommechutney

Bring blommer, ingefær og de øvrige ingredienser i kog i en tykbundet gryde. Kog blandingen ved svag varme og under låg i ca. 10 min. Smag blommechutneyen til og lad den evt. køle lidt af.

Rens imens kyllingekødet for eventuelle sener og hinder. Lad smørret blive gyldent i en sauterpande. Tilsæt garam masala og lade det bruse af. Brun kødet i ca. 2 min. Kom bønner, pastinakker og salt i panden og steg i yderligere ca. 5 min. Smag til.

Server garam masala kyllingen sammen med den lune blommechutney og ris.

Tips

Du kan evt skrue lidt ned for garam masalaen, hvis I ikke vil have retten så krydret. Du kan bruge karry i stedet for garam masala. Har du blommechutney tilovers, smager den dejligt på et stykke groft knækbrød med gul ost.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 8110 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 31,6 g
  • Protein: 25 %
  • Kulhydrat: 58 %
  • Fedt: 17 %
Print