Gratinerede østers med knækbrød
60+ min

Gratinerede østers med knækbrød

Gratinerede østers med knækbrød er en opskrift der giver en lækker fiskeret, som er perfekt til festen. Det syrlige rugknækbrød med æbleeddike er perfekt sammen med de friske østers.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Gratinerede østers med knækbrød

Gratinerede østers med knækbrød er en opskrift der giver en lækker fiskeret, som er perfekt til festen. Det syrlige rugknækbrød med æbleeddike er perfekt sammen med de friske østers.

Antal portioner

Syrligt rugknækbrød

  • 1 tsk kommen
  • 150 g groft rugmel (ca. 3 dl)
  • ¼ tsk bagepulver
  • ½ tsk fint salt
  • 3 spsk vand
  • 3 spsk æbleeddike
  • 50 g smør - smeltet
  • 16 friske østers (de skal dufte af frisk hav og intet andet)
  • ½ kg groft salt - til at sætte østers i

Pynt

  • strimlede friske blade af ramsløg

Fremgangsmåde:

Syrligt rugknækbrød

Knus kommenfrøene,– fx i en morter. Bland rugmel, kommen, bagepulver og salt i en skål. Tilsæt vand, eddike og smør. Ælt dejen godt sammen og del den i 2 portioner. Rul hver portion tyndt ud, mellem 2 stykker bagepapir, til en plade (ca. 25 x 35 cm). Fjern det øverste stykke bagepapir og skær hver dejplade ud 5 gange på den ene led og 6 gange på den anden led til hver 42 firkanter (ca. 5 x 5 cm). Bag de 2 plader knækbrød, en ad gangen, øverst i ovnen.

Åbn de 16 østers med fx en østerskniv. Kom salt i bunden af et ovnfast fad og anret de åbne østers i de runde skaller. Stil østersene tildækket i køleskabet, til de skal gratineres.

Pisk æggehviderne stive og vend forsigtigt ost og ramsløg i. Fordel blandingen på østersene og gratiner dem øverst i ovnen.

Server straks med syrligt rugknækbrød –- de gratinerede østers er kolde og låget er varmt.

Tips

Der er overskud af knækbrød – det holder sig friskt i en kagedåse i ca. 1 uge. Dejen kan ligge tildækket i køleskabet 2-3 dage. Du kan få gode råd om at åbne østers, fx på nettet.

Bagetid for knækbrød

8-10 min. ved 200° - traditionel ovn.

Gratinering af østers:

Ca. 3 min. ved 250° - traditionel ovn.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 6360 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 24,2 g
  • Protein: 22 %
  • Kulhydrat: 34 %
  • Fedt: 44 %
Print

Vin match

Pinot noir, chardonnay, pinot meunier Champagne, Frankrig

Tør mousserende vin med betegnelsen "brut", fx en champagne eller cremant de bourgogne Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til østers