Gratineret skinkemignon med pestokartofler
45 min

Gratineret skinkemignon med pestokartofler

Pestokartoflerne kan du bruge i alle mulige sammenhænge: Til frikadeller, koteletter, kyllingefileter o.m.m.
Bedømmelse (10 vurderinger)

Min bedømmelse:

Gratineret skinkemignon med pestokartofler

Pestokartoflerne kan du bruge i alle mulige sammenhænge: Til frikadeller, koteletter, kyllingefileter o.m.m.

Antal portioner
  • 1 kg skrubbede små kartofler i halve
  • 1 liter vand
  • 1 tsk groft salt
  • 400 g broccoli i buketter og stokken i tynde skiver

Fremgangsmåde:

Lad fedtstoffet blive gyldent i en pande. Brun skinkemignonen ca. 1 min. på hver side (ca. 2 min. i alt) og drys med salt og peber. Læg mignonen på et stykke alufolie og fold det lidt op om kødet - som et lille fad. Bland hytteost og basilikum og fordel blandingen på kødet. Læg skinkemignonen på en plade med bagepapir og gratiner den midt i ovnen. Ved centrumstemperatur på 65° er kødet let rosa, ved 70° er det gennemstegt.

Vask imens kartoflerne grundigt og del dem i halve. Kom kartoflerne i kogende vand tilsat salt og kog dem ved svag varme og under låg i ca. 3 min. Tag kartoflerne op af vandet med en hulske. Fordel dem på bagepladen og bag dem sammen med skinkemignonen de sidste 15 min. Kom broccolien i det kogende vand og kog den ved jævn varme og uden låg i ca. 3 min. Lad broccolien dryppe af i en sigte.

Bland fløde, pesto og salt. Vend de varme bagte kartofler, broccoli og løg i dressingen og anret grøntsagerne i et fad sammen med basilikumblade. Skær skinkemignonen i tynde skiver og server den sammen med pestokartoflerne.

Gratinering for skinkemignon

Ca. 25 min. ved 250°.

Bagning af kartofler

Ca. 15 min. ved 250°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 9120 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 32,5 g
  • Protein: 26 %
  • Kulhydrat: 44 %
  • Fedt: 30 %
Print