Grillkrebinetter med grønærtesmør og mormorsalat
45 min

Grillkrebinetter med grønærtesmør og mormorsalat

Nyd krebinetter og sommerens herlige grøntsager i samme ret - det smager af Danmark!
Bedømmelse (12 vurderinger)

Min bedømmelse:

Grillkrebinetter med grønærtesmør og mormorsalat

Nyd krebinetter og sommerens herlige grøntsager i samme ret - det smager af Danmark!

Antal portioner

Krebinetter

  • 700 g hakket kalvekød (8-10% fedtindhold)

Grønærtesmør

  • 200 g friske, bælgede ærter
  • 75 g blødt smør
  • saften af ½ citroner
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Mormorsalat

Agurkesalat

  • 1 agurk
  • 1 dl lagereddike
  • 1 dl vand
  • 4 spsk sukker
  • 1 zittauerløg
  • 1 laurbærblad
  • 1 spsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 1 kg nye kartofler

Fremgangsmåde:

Krebinetter

Del det hakkede kalvekød i 4 lige store dele, ælt kødet med hænderne og form 4 krebinetter. Læg dem på en tallerken og dæk dem med husholdningsfilm. Stil tallerkenen køligt - til grillen og det øvrige tilbehør er klar.

Grønærtesmør

Kom ærter, smør og citronsaft i en blender og blend det til en glat masse. Smag til med salt og peber. Læg blandingen ud på et stykke bagepapir. Form blandingen til en pølse og fold (rul) papiret stramt om sno enderne på pakken, så den ligner en nytårs-knallert. Læg pakken i køleskabet indtil servering.

Mormorsalat

Rør citronsaft, sukker og fløde godt sammen i en skål til dressingen. Vask salaten og riv den i grove stykker. Bælg ærterne og kom dem og salaten i en anden skål og hæld dressingen over ved servering.

Agurkesalat

Skær agurken i tynde skiver på et rivejern. Læg dem på en stor tallerken og drys med groft salt. I en lille gryde koges eddike, sukker, laurbærblad og peber sammen. Skræl løget, skær det i små tern og lad dem koge med i ca. 2 minutter. Hæld blandingen over i en skål og hæld vand ved. Rør rundt og kom agurkeskiver i. Server afkølet.

Skrub kartoflerne godt, og kog dem i 15-20 minutter.

Kødbranchens Fællesråd. Fra brochuren "Ud i naturen med dansk okse- og kalvekød".

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 13250 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 35 g
  • Protein: 24 %
  • Kulhydrat: 32 %
  • Fedt: 44 %
Print