Grøn kyllingesalat med sprøde croutoner
60+ min

Grøn kyllingesalat med sprøde croutoner

En fyldig kyllingesalat med quinoa, hjemmelavede croutoner og masser af grønt.
Bedømmelse (10 vurderinger)

Min bedømmelse:

Grøn kyllingesalat med sprøde croutoner

En fyldig kyllingesalat med quinoa, hjemmelavede croutoner og masser af grønt.

Antal portioner
  • 150 g lys quinoa (ca. 2 dl)
  • 4 dl vand
  • ½ tsk groft salt

Croutoner

  • 150 g daggammelt franskbrød
  • 25 g smør i små tern
  • ½ tsk groft salt
  • 3 kyllingefileter (ca. 400 g)
  • 10 g smør
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 2 spsk olivenolie

Fremgangsmåde:

Skyl quinoaen og kom den i kogende vand tilsat salt. Kog quinoaen i ca. 15 min. ved svag varme og under tætsluttende låg. Hæld det overskydende vand fra og lad quinoaen køle af - gerne på en bakke, et fad eller lignende.

Croutoner

Skær brødet i tern. Lad smørret blive gyldent i en pande. Kom brødternene i panden og rist dem i ca. 10 min. ved jævn varme - til de er gyldne. Vend dem af og til. Drys med salt.

Rens imens kyllingefileterne for eventuelle sener og hinder. Lad smørret blive gyldent i en pande. Brun fileterne ca. 1 min. på hver side og steg dem derefter ved jævn varme i ca. 8 min. - vend af og til. Drys kyllingefileterne med salt og peber, tag kødet op og lad det hvile tildækket.

Vend spinat, nektarin og de øvrige ingredienser sammen med den afkølede quinoa i en stor skål. Skær kyllingefileterne i skiver. Fordel kyllingeskiver og brødcroutoner herpå. Stænk olivenolie over salaten og server.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 10970 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 25,1 g
  • Protein: 23 %
  • Kulhydrat: 30 %
  • Fedt: 47 %
Print