Grove pitabrød med tzatziki og oksekød
30 min

Grove pitabrød med tzatziki og oksekød

Lækker afveksling fra den traditionelle madpakke med rugbrød og pålæg.
Bedømmelse (1 vurderinger)

Min bedømmelse:

Grove pitabrød med tzatziki og oksekød

Lækker afveksling fra den traditionelle madpakke med rugbrød og pålæg.

Antal portioner

Tzatziki

  • 15 g smør
  • 200 g hakket oksekød (ca. 6% fedt)
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 4 fuldkornspitabrød
  • 8 skyllede blade af hjertesalat
  • 125 g cherrytomater
  • 1 æble i tynde både

Fremgangsmåde:

Tzatziki

Skær ca. det kvarte af agurken i tynde skiver - gem dem til senere. Riv resten af agurken groft. Bland agurk og salt og lad det stå på køkkenbordet i ca. 15 min. Knug den groftrevne agurk fri for væde - brug evt. et klæde. Vend agurk, yoghurt og mynte sammen. Smag til.

Lad fedtstoffet blive gyldent i en pande. Steg kødet ved kraftig varme og under omrøring i ca. 4 min. Drys med salt og peber. Lad kødet blive helt koldt i køleskabet.

Rist pitabrødene på en brødrister og lad dem blive kolde. Fyld pitabrødene med kød, agurkeskiver og salat.

Fordel tzatzikien i to små bokse med tætsluttende låg. Pak pitabrødene ind og kom dem i madkasser sammen med tzatziki, cherrytomater og æblebåde. Kom en lille ske i hver madkasse, så kan tzatzikien fyldes i pitabrødene lige inden spisetid.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 5130 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 7,5 g
  • Protein: 26 %
  • Kulhydrat: 46 %
  • Fedt: 28 %
Print