Gulerodstærte
Bedømmelse (5)

Min bedømmelse:

Fryseegnet

Gulerodstærte

Mangler du inspiration til hovedretten? Så prøv denne lækre og vegetariske opskrift på gulerodstærte. Retten er er nem og hurtig at tilberede.

Antal portioner

Dej

  • 50 g koldt smør
  • 100 g hvedemel (1 34 dl)
  • 100 g Karolines Køkken® revet Pasta- & gratineringsost 30%
  • 12 tsk groft salt
  • 1 spsk vand

Fyld

  • 200 g groftrevne gulerødder
  • 3 store hakkede zittauerløg
  • 25 g smør
  • 2 tsk hakkede friske timianblade
  • 3 spsk hvedemel
  • 3 dl mælk
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Dej

Skær smørret i stykker og smuldr det i melet. Tilsæt ost, salt og vand og saml hurtigt dejen. Stil den tildækket og koldt i ½ time.

Fyld

Svits grønsagerne i gyldent smør i en gryde og tilsæt timian. Drys melet over og hæld mælken i under omrøring. Kog fyldet igennem og smag til med salt og peber. Fordel fyldet i en tærteform (ca. 22 cm i diameter). Rul dejen ud til en rund plade (ca. 26 cm i diameter) og læg den, som et låg over fyldet. Skær overskydende dej fra og anvend den til pynt på låget. Prik låget med en gaffel og bag tærten midt i ovnen.

Bagetid

Ca. ½ time ved 200°.

Tips

Frysetip: Gulerodstærte kan fryses efter bagning. Der er ingen bund i tærten, så den er en blanding af tærte og pie.

Tilberedningstid: 60+ min

  • Energiindhold for hele retten: 7090 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 16 g
  • Protein: 13 %
  • Kulhydrat: 37 %
  • Fedt: 50 %
  • Alkohol: 0 %
Kilde: