Gulerodstærte

Mangler du inspiration til hovedretten? Så prøv denne lækre og vegetariske opskrift på gulerodstærte. Retten er er nem og hurtig at tilberede.
Antal portioner
Fryseegnet
Bedømmelse (20 vurderinger)

Min bedømmelse:

Gulerodstærte

Mangler du inspiration til hovedretten? Så prøv denne lækre og vegetariske opskrift på gulerodstærte. Retten er er nem og hurtig at tilberede.

Antal portioner

Dej

Fyld

  • 200 g groftrevne gulerødder
  • 3 store hakkede zittauerløg
  • 25 g smør
  • 2 tsk hakkede friske timianblade
  • 3 spsk hvedemel
  • 3 dl mælk
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Fremgangsmåde:

Dej

Skær smørret i stykker og smuldr det i melet. Tilsæt ost, salt og vand og saml hurtigt dejen. Stil den tildækket og koldt i ½ time.

Fyld

Svits grøntsagerne i gyldent smør i en gryde og tilsæt timian. Drys melet over og hæld mælken i under omrøring. Kog fyldet igennem og smag til med salt og peber. Fordel fyldet i en tærteform (ca. 22 cm i diameter). Rul dejen ud til en rund plade (ca. 26 cm i diameter) og læg den, som et låg over fyldet. Skær overskydende dej fra og anvend den til pynt på låget. Prik låget med en gaffel og bag tærten midt i ovnen.

Bagetid

Ca. ½ time ved 200°.

Tips

Gulerodstærte kan fryses efter bagning. Der er ingen bund i tærten, så den er en blanding af tærte og pie.

Kilde:
Næringsindhold
  • Energiindhold for hele retten: 7090 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 16 g
  • Protein: 13 %
  • Kulhydrat: 37 %
  • Fedt: 50 %
Print

Vin match

Chardonnay Californien, USA

Fyldig hvidvin på chardonnay-druen, gerne en oversøisk udgave fra fx USA Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til asparges

Produkter i opskriften