Hjemmelavet tykmælk

Smager af nostalgi og skønne barndomsminder...
Bedømmelse (8 vurderinger)

Min bedømmelse:

Hjemmelavet tykmælk

Smager af nostalgi og skønne barndomsminder...

Antal portioner

Tilbehør:

  • 160 g revet rugbrød og
  • 4 spsk brun farin

Fremgangsmåde:

Varm mælk og fløde til ca. 25° i en tykbundet gryde. Hæld mælken i en skål og lad temperaturen falde til ca. 22-25°. Bland derefter kærnemælken i. Hæld blandingen op i tykmælksskåle, og stil dem tildækket på køkkenbordet ved stuetemperatur ca. 18 timer. Stil derefter tykmælken i køleskab, så den er kold ved serveringen.

Tip

I stedet for rugbrød og farin kan du servere mysli, solsikkekerner eller andre kornprodukter til den hjemmelavede tykmælk.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 6440 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 13,8 g
  • Protein: 13 %
  • Kulhydrat: 42 %
  • Fedt: 45 %
Print