Kaffe med varme krydderier

Kaffebønnerne er her kværnet med kanel, kardemomme og peber, hvilket giver en skøn og aromatisk kaffe.
Bedømmelse (1 vurderinger)

Min bedømmelse:

Kaffe med varme krydderier

Kaffebønnerne er her kværnet med kanel, kardemomme og peber, hvilket giver en skøn og aromatisk kaffe.

Antal portioner

Kaffeblanding

  • 75 g friskmalet kaffe
  • 1½ tsk stødt kanel
  • 1½ tsk stødt kardemomme
  • ¾ tsk stødt sort peber

Kaffe med varme krydderier

  • 9 dl kogende vand
  • 6 dl iskold mælk, fx minimælk
  • 6 mørk chokolade (ca. 55% kakao) eller, fx orangestænger

Fremgangsmåde:

Kaffeblanding

Bland den friskmalede kaffe med krydderierne.

Kaffe med varme krydderier

Kom kaffeblandingen i en stempelkande og hæld kogende vand på. Lad kaffen trække i ca. 5 min. "Blend" imens mælken med en stavblender til den bliver cremet og luftig. Hæld kaffen i glas der tåler varme og fordel den cremede mælk på toppen. Server straks sammen med chokoladen.

Tip

Det er nemmest at få et cremet skum, hvis man blender i en høj, slank beholder - evt. af 2 omgange.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 1050 kJ
  • Energifordeling:
  • Protein: 38 %
  • Kulhydrat: 37 %
  • Fedt: 25 %
Print