Klassisk chokoladefondant
&format=webp)
Superlækker chokoladekage med flydende midte, der serveres varm evt. med flødeskum eller is - og en god kop kaffe. Chokoladefondanterne kan forberedes i god tid og blot bages lige inden servering.
Ingredienser
200 g
Mørk chokolade
|
|
---|---|
200 g
Smør
|
|
200 g
Sukker
|
|
6
Æg
|
|
1 dl
Hvedemel (ca. 60 g)
|
|
3 spsk
Kakaopulver
|
|
½ tsk
Fint salt
|
Sådan gør du
Chokoladefondant
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Hvis du ikke har kageringe, kan du bruge faste papirmuffinsforme eller ramekiner. Vær dog opmærksom på, at hvis du bruger ramekiner, bager kagerne videre, når du tager dem ud af ovnen.
Hele hemmeligheden med det perfekte flydende indre ligger i afbagningen og den præcise bagetid afhænger derfor af ovnen. Fordi ovne og bageforme er forskellige, er det en rigtig god idé at teste afbagningen inden servering, hvis du har mulighed for det.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
1696 kJ / 405 kcal
Energifordeling
Energi pr 100 g | |
---|---|
Fiber: | 0,9 g |
Protein: | 6,1 g |
Fedt: | 25,8 g |
Kulhydrat: | 37,5 g |
