Kakaodessert
60+ min

Kakaodessert

Blød og cremet kakaofromage pyntet med luftig flødeskum. Kan laves i god tid og stilles på køl - så er den hurtig at servere.
Bedømmelse (9 vurderinger)

Min bedømmelse:

Kakaodessert

Blød og cremet kakaofromage pyntet med luftig flødeskum. Kan laves i god tid og stilles på køl - så er den hurtig at servere.

Antal portioner

Pynt

Fremgangsmåde:

Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 10 min. Lun 2 dl af kakaomælken i en tykbundet gryde og rør sukker og kakao i. Træk husblassen op af vandet og kom den i den lune mælkblanding. Rør til husblas og sukker er opløst og hæld mælkeblandingen i en skål sammen med resten af kakaomælken. Stil skålen tildækket i køleskabet i ca. 45 min. - eller til mælkeblandingen begynder at stivne let. Pisk imens fløde til et let skum og vend det forsigtigt i. Fordel desserten i 4 portionsglas og stil dem tildækket i køleskabet i mindst 3 timer.

Tip

Kakaodesserten kan tilberedes og stå i køleskabet til næste dag.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 4660 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 1,7 g
  • Protein: 11 %
  • Kulhydrat: 34 %
  • Fedt: 55 %
Print

Vin match

Ugni blanc Cognac, Frankrig

Den søde cognac-likør pineau de charentes vil være skøn til denne dessert Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til chokolade