Kalkunschnitzel med champignonsauce

Kalkunschnitzel med champignonsauce

30 min
Lækker og dejlig hverdagsret - kalkunschnitzel med champignonsauce. Den cremede champignonsauce føles måske lidt luksuriøs som hverdagsret med piskefløde i saucen. Men det er efter princippet "lidt men godt", da der kun bliver brugt 1 dl fløde i en opskrift til 4 personer. Mere skal der ikke til for at få den cremede sauce. Server kalkunschnitzel med champignonsauce sammen med dampede grøntsager og enten, ris, pasta eller kartofler.
https://www.arla.dk/opskrifter/kalkunschnitzel-med-champignonsauce/

Sådan gør du

Kalkunschnitzler
  • Rids kalkunschnitzlerne i overfladen med en skarp kniv.
  • Vend dem i mel tilsat salt og peber.
  • Lad smørret blive gyldent i en pande og brun schnitzlerne på begge sider.
  • Pres en halv citron let over hver schnitzel og læg derefter de halve citroner med skærefladen nedad på schnitzlerne.
  • Steg dem ved svag varme i ca. 5 min. Løft citronerne og vend schnitzlerne.
  • Steg videre med de halve citroner på i ca. 3 min.
Champignonsauce
  • Tag schnitzlerne af panden og hold dem varme i et fad.
  • Kom champignonerne i panden og steg dem ved kraftig varme i ca. 2 min.
  • Tilsæt bouillon, piskefløde og peber. Kog saucen i ca. 2 min., tag panden af varmen og drys saucejævner i under omrøring.
  • Kog saucen i ca. 1 min. og smag til.
  • Server kalkunschnitzlerne sammen med champignonsauce, dampede grøntsager og ris, pasta eller kartofler.

I stedet for kalkunschnitzler, kan du bruge 4 kyllingefileter.

Energiindhold for hele retten:

11820 kJ / 2825 kcal

Næringsindhold pr. 100g

543 kJ / 130 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,4 g
Protein: 26,6 % 8,5 g
Kulhydrat: 44,4 % 14,2 g
Fedt: 29 % 4,3 g
Relateret video
Hvordan koger man ris

Karolines Køkkenskole viser, hvordan du koger ris – med den helt rette konsistens. Og du vil få ros og ikke ris for dine ris. 

Ingredienser

Kalkunschnitzler
4 Kalkunschnitzler (ca. 600 g)
4 spsk Hvedemel
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
40 g Smør
2 Citroner (usprøjtede) i halve
Champignonsauce
225 g Champignoner i kvarte
2 dl Hønsebouillon
1 dl Piskefløde
Friskkværnet peber
1½ spsk Saucejævner
Tilbehør
400 g Dampede blandede grøntsager, fx slikærter og broccoli
320 g Ris, 500 g frisk pasta eller 1 kg kartofler - koges