Kantarelragout
30 min

Kantarelragout

Prøv denne lækre gryderet til fx kartofler og et godt stykke kød.
Bedømmelse (1 vurderinger)

Min bedømmelse:

Kantarelragout

Prøv denne lækre gryderet til fx kartofler og et godt stykke kød.

Antal portioner
  • 10 g smør
  • 1 spsk rapsolie
  • 6 hakkede runde skalotteløg
  • 225 g champignoner i halve
  • 225 g rensede kantareller i hele og halve
  • 1 dl kyllingebouillon
  • 1½ dl Karolines Køkken® Cremefraiche 38%
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 2 spsk snaps, fx brøndum
  • 2 dl fintklippet, frisk purløg

Hertil

  • 4 stegte kyllingefileter
  • 1 kg pillede, kogte kartofler

Fremgangsmåde:

Lad smør og olie blive gyldent i en stor pande. Steg løg og champignoner ved kraftig varme og under omrøring i ca. 5 min. Tilsæt kantareller og bouillon og lad svampene koge, stadig ved kraftig varme og under omrøring, ca. 2 min., eller til væsken er næsten væk. Rør cremefraiche, salt og peber i svampeblandingen og varm den godt igennem. Tag panden af varmen og tilsæt snaps og purløg. Smag kantarelragouten til og server straks.

Tips

I stedet for almindelige champignoner og kantareller kan man bruge andre svampe, fx Karl Johan eller markchampignoner. Ragouten kan evt. jævnes med lidt lys saucejævner.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 9920 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 32,4 g
  • Protein: 25 %
  • Kulhydrat: 36 %
  • Fedt: 36 %
  • Alkohol: 3 %
Print

Vin match

Chardonnay Bourgogne, Frankrig

Til denne ret bør serveres en god, fadlagret hvidvin på chardonnay-druen, fx. en bourgogne blanc Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til svampe