Karrysuppe med æblegremolata

"Gremolataen" af små æbletern, ringe af porretop, sprøde baconstykker og citronskal giver et frisk og crunchy fyld i den chilikrydrede suppe.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Karrysuppe med æblegremolata

"Gremolataen" af små æbletern, ringe af porretop, sprøde baconstykker og citronskal giver et frisk og crunchy fyld i den chilikrydrede suppe.

Antal portioner
  • 125 g bacon i tynde skiver
  • 1 liter Karolines Køkken® Mild Karrysuppe
  • ½ liter vand
  • 250 g tørrede fuldkornsnudler i mindre stykker
  • 4 porrer i 1 cm skiver
  • 1 spsk friskpresset citronsaft
  • 3 spsk sød chilisauce
  • ½ tsk groft salt
  • 1 dåse cannellinibønner
  • 2 rødkindede æbler i mundrette bidder

Æblegremolata

  • 2 tsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • 25 g porrer i meget tynde ringe (ca. 1 dl)
  • 1 rødkindet æble i små tern æble

Fremgangsmåde:

Læg baconskiverne i en kold pande og steg dem først 2 min. ved kraftig varme og derefter ved jævn varme til de er gyldne og sprøde. Læg baconskiverne på et stykke køkkenrulle og del dem i små stykker.

Kom suppe, vand, nudler, porrer, citronsaft, chilisauce og salt i en stor tykbundet gryde og bring det i kog – rør af og til. Skyl bønnerne godt og lad dem dryppe af i en sigte. Kom bønner og æblebidder i suppen, bring atter i kog under omrøring og kog karrysuppen i ca. 1 min. Smag til.

Æblegremolata

Bland de sprøde baconstykker med porretop, æbletern og citronskal. Server æblegremolataen som drys på den varme suppe.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8850 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 50 g
  • Protein: 18 %
  • Kulhydrat: 60 %
  • Fedt: 22 %
Print