Kold cremet ostesuppe med relish

Denne milde ostesuppe får et farverigt modspil af den krydrede relish.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Kold cremet ostesuppe med relish

Denne milde ostesuppe får et farverigt modspil af den krydrede relish.

Antal portioner

Relish

  • 1 rød peberfrugt
  • 1 finthakket tomat
  • 100 g finthakket agurk
  • 1 finthakket rødløg
  • 1 lille finthakket fed hvidløgsfed
  • 1 tsk friskpresset limesaft
  • ½ tsk fintrevet frisk ingefær
  • ½ tsk stødt spidskommen
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Tilbehør

  • 100 g brød, fx filone

Fremgangsmåde:

Skær en tynd skive af osten til pynt. Kom resten af osten i en skål sammen med vand, salt og peber. Blend med en stavblender til suppen er glat og jævn. Stil den tildækket i køleskabet i mindst ½ time. Smag til.

Relish

Halver peberfrugten på langs og fjern kernerne. Læg peberfrugten på en plade med bagepapir - med skindsiden opad.

Bag den midt i ovnen. Lad den bagte peberfrugt køle lidt af og skær den i små tern. Bland peberfrugten med de øvrige ingredienser og sæt fyldet i køleskabet i mindst 15 min. Smag til.

Servering

Fordel fyldet i dybe tallerkener eller portionsskåle og hæld den kolde suppe over. Knæk osten i små brud og stik dem ned i fyldet. Lun evt. brødet ved eftervarmen i ovnen og server det til suppen.

Bagetid

Ca. 20 min. ved 250°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 3770 kJ
  • Energifordeling:
  • Protein: 19 %
  • Kulhydrat: 36 %
  • Fedt: 45 %
Print

Vin match

Sauvignon Blanc Loire, Frankrig

Til denne ret vil en tør hvidvin på sauvignon blanc-druen være lækker, gerne en sancerre eller poully-fumé Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til asparges