Kylling med pinjetop og æblebund
45 min

Kylling med pinjetop og æblebund

Et godt match og dejlig aftensmad, også til gæster. Italiensk inspiration fra basilikum, pinjekerner, citron og spaghetti, kombineret med danske æbler, som har friskhed, syre og sødme.
Bedømmelse (47 vurderinger)

Min bedømmelse:

Kylling med pinjetop og æblebund

Et godt match og dejlig aftensmad, også til gæster. Italiensk inspiration fra basilikum, pinjekerner, citron og spaghetti, kombineret med danske æbler, som har friskhed, syre og sødme.

Antal portioner
  • 25 g smør
  • 4 kyllingefileter (ca. 600 g)
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 3 æbler, fx jonagold (ca. 450 g)
  • 450 g Karolines Køkken® Hytteost 4,5%
  • 75 g ristede pinjekerner
  • 1 dl grofthakkede friske basilikumblade
  • 1 spsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • 2¼ liter vand
  • 2¼ tsk groft salt
  • 300 g tørret spaghetti

Æblesalat

  • 1 æble i tynde skiver, fx jonagold (ca. 150 g)
  • 2 spsk friskpresset citronsaft
  • ½ dl strimlede friske basilikumblade
  • 1 liter rensede blandede babysalatblade

Fremgangsmåde:

Lad smørret blive gyldent i en pande. Brun kyllingefileterne ca. 1 min. på hver side og drys dem med salt og peber. Stik kernehuset ud af æblerne med en udstikker. Skær æblerne i tynde skiver. Fordel æbleskiverne i 4 flade bunker (lidt større end en kyllingefilet) på en plade med bagepapir. Læg de brunede kyllingefileter på hver sin æblebunke. Bland hytteost, pinjekerner, basilikum og citronskal og fordel halvdelen af blandingen på de 4 kyllingefileter. Gratiner midt i ovnen. Løft de gratinerede kyllingefileter med æblebund over på lune tallerkener lige inden serveringen.

Bring vand tilsat salt i kog i en gryde. Kog spaghettien 8-10 min. til den er mør uden at være blød.

Æblesalat

Del æblet i kvarte og fjern blomst, stilk og kernehus. Skær de kvarte æbler i tynde skiver vend dem efterhånden i citronsaft. Bland æblestykkerne med basilikum- og salatblade.

Hæld vandet fra spaghettien og bland den med resten af hytteostblandingen. Læg låg på gryden og vent et par minutter inden du serverer.

Gratinering

Ca. 20 min. ved 250°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 12930 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 29,2 g
  • Protein: 31 %
  • Kulhydrat: 41 %
  • Fedt: 28 %
Print