Lakrids-panna cotta

Panna cotta er en enkel flødedessert fra Piemonte. Navnet betyder "kogt fløde" og hovedingrediensen er netop også fløde.
Bedømmelse (16 vurderinger)

Min bedømmelse:

Lakrids-panna cotta

Panna cotta er en enkel flødedessert fra Piemonte. Navnet betyder "kogt fløde" og hovedingrediensen er netop også fløde.

Antal portioner
  • 2 spsk rørsukker
  • 1 tsk fintrevet limeskal (usprøjtet)
  • ½ dl friskpresset limesaft
  • 2 pærer i mindre stykker

Pynt

  • friske citronmelisseblade

Fremgangsmåde:

Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 10 min. Kom fløde og sukker i en tykbundet gryde sammen med den knuste lakrids. Bring blandingen i kog under omrøring. Tag gryden af varmen, træk husblassen op af vandet og kom den i den varme lakridsfløde. Rør til husblassen er opløst og fordel lakridsfløden i 4 små glas - ca. 1¼ dl i hver. Stil dem tildækkede i køleskabet i mindst 5 timer. Rør sukker, limeskal og -saft sammen. Vend pærerne i lagen og lad dem trække tildækket i køleskabet i mindst ½ time.

Tips

Panna cottaerne kan laves dagen før. Panna cottaerne kan laves med halv fløde og halv sødmælk.

Kaffepanna cotta

I stedet for lakrids kan du bruge ½ dl grofthakkede kaffebønner. Lad kaffebønner og husblas trække i ca. 5 min. i den varme fløde - si blandingen inden ophældning.

Vaniljepanna cotta

Og i stedet for lakrids kan du bruge 1 flækket vaniljestang. Skrab kornene ud og lad korn og vaniljestang koge i fløden - si blandingen inden ophældning.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 9200 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 8,1 g
  • Protein: 3 %
  • Kulhydrat: 18 %
  • Fedt: 79 %
Print