Lun kulørt kartoffelsalat med kylling

Hvide asparges er en stor delikatesse. Nyd dem på alle måder, når de har sæson. Her bliver de serveret i en let men mættende salat med kartofler, gulerødder, spinatblade og stegt kylling. Det hele "bundet" sammen af den cremede bearnaise grillsauce.
Bedømmelse (4 vurderinger)

Min bedømmelse:

Lun kulørt kartoffelsalat med kylling

Hvide asparges er en stor delikatesse. Nyd dem på alle måder, når de har sæson. Her bliver de serveret i en let men mættende salat med kartofler, gulerødder, spinatblade og stegt kylling. Det hele "bundet" sammen af den cremede bearnaise grillsauce.

Antal portioner
  • 2 liter vand
  • 2 tsk groft salt
  • ¾ kg skrubbede små nye kartofler
  • 6 flækkede gulerødder - gerne med top (ca. 250 g)
  • 250 g skrællede hvide asparges i mundrette stykker
  • 25 g smør
  • 400 g kyllingeinderfileter
  • ¾ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 100 g rensede babyspinatblade
  • 2 dl Karolines Køkken® Fransk Bearnaise grillsauce

Tilbehør

  • 200 g ristet groft flute

Fremgangsmåde:

Bring vand tilsat salt i kog i en stor gryde. Kog kartoflerne ved svag varme og under låg i ca. 8 min. Tilsæt gulerødder og asparges, bring attter vandet i kog og kog i yderligere ca. 5 min. Hæld vandet fra grøntsagerne og lad dem dampe tørre.

Lad smørret blive gyldent i en pande. Del kyllingeinderfileterne på langs og steg dem ca. 4 min. ved kraftig varm - vend af og til. Drys med salt og peber.

Vend de varme grøntsager sammen med den stegte kylling og anret det på et fad på en bund af spinatblade. Server med bearnaise grillsauce og ristet flute.

Tips

I kan evt. gnide det ristede flute let med hvidløg.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 9570 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 31,9 g
  • Protein: 23 %
  • Kulhydrat: 47 %
  • Fedt: 30 %
Print