Orangekage med pistacienødder

En svampet orangekage med inspiration fra mellemøsten. Kagen er krydret med muskatnød, appelsin og orangeblomstvand.
Bedømmelse (1 vurderinger)

Min bedømmelse:

Orangekage med pistacienødder

En svampet orangekage med inspiration fra mellemøsten. Kagen er krydret med muskatnød, appelsin og orangeblomstvand.

Ca. 10 stykker

Antal portioner
  • 200 g hvedemel (ca. 3½ dl)
  • 200 g brun farin (ca. 3¼ dl)
  • 60 g mandelmel (ca. 1 dl)
  • 2 tsk bagepulver
  • 125 g koldt smør
  • 2¼ dl kærnemælk
  • 1 tsk natron
  • 1 æg
  • 2 spsk fintrevet appelsinskal (usprøjtet)
  • 1 spsk orangeblomstvand
  • 1 tsk fintrevet muskatnød
  • 50 g usaltede pistacienøddekerner
  • 1 spsk flydende honning

Pynt

  • rosenblade

Fremgangsmåde:

Bland mel, farin, mandelmel og bagepulver godt sammen. Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melblandingen. Tag ⅓ af dejen og pres det ned i en bagepapirsbeklædt springform (ca. 20 cm. i diameter). Pisk kærnemælk og natron sammen i en skål. Tilsæt æg, appelsinskal, orangeblomstvand og muskatnød og pisk det godt. Vend kærnemælksblandingen sammen med resten af dejen - til en jævn blanding. Hæld dejen over bunden og drys med pistacianødder. Bag kagen midt i ovnen til den er gylden. Dryp med honning og pynt med rosenblade.

Bagetid

Ca. 45 min. ved 175° - traditionel ovn.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 13550 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 19,7 g
  • Protein: 7 %
  • Kulhydrat: 50 %
  • Fedt: 43 %
Print