Pasta med mandler

En nem og hurtig pastaret med grøntsager og cremet sennepssauce. De saltede mandler på toppen giver retten et ekstra pift.
Bedømmelse (35 vurderinger)

Min bedømmelse:

Pasta med mandler

En nem og hurtig pastaret med grøntsager og cremet sennepssauce. De saltede mandler på toppen giver retten et ekstra pift.

Antal portioner
  • 4 liter vand
  • 4 tsk groft salt
  • 500 g frisk pasta, fx fettuccine
  • 2 skyllede grønne squash (ca. 325 g)
  • ¼ liter Karolines Køkken® Madlavningsfløde 8%
  • 3 spsk dijonsennep
  • 2 dl hakket bredbladet persille
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 5 gulerødder i lange, tynde strimler (ca. 300 g)
  • 100 g grofthakkede saltede mandler

Pynt

  • bredbladet persille

Fremgangsmåde:

Bring vand tilsat salt i kog i en stor tykbundet gryde. Kog pastaen i ca. 2 min. Pastaen skal være mør uden at være blød. Tag ca. 1 dl kogevand fra og hæld pastaen til afdrypning i et dørslag.

Skræl imens det grønne af squashene - i lange strimler (gem dem). Skær den hvide del i tern (ca. 2 x 2 x 2 cm). Kom den ene dl kogevand tilbage i gryden sammen med fløde, sennep, persille, salt og peber. Bring blandingen i kog og vend squashtern, -strimler, gulerodsstrimler og den afdryppede pasta i.

Anret pastaretten i en stor skål og drys mandlerne på toppen. Pynt med persille og server straks.

Tip

Du kan selv lave salte mandler - se link.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 10500 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 21,3 g
  • Protein: 16 %
  • Kulhydrat: 55 %
  • Fedt: 29 %
Print