Pastasalat med tun

Skøn pastaret med tun, sprød peberfrugt og friske cherrytomater. Ideel som hovedret men også velegnet til madpakken.
Bedømmelse (17 vurderinger)

Min bedømmelse:

Pastasalat med tun

Skøn pastaret med tun, sprød peberfrugt og friske cherrytomater. Ideel som hovedret men også velegnet til madpakken.

Antal portioner
  • 2 dåser tun i vand (ca. 200 g)
  • 1 finthakket rødløg
  • 1 stort knust hvidløgsfed
  • 200 g majskerner fra dåse eller optøede, frosne
  • 50 g syltet rød peberfrugt i mindre stykker
  • 1½ dl Karolines Køkken Karolines Køkken® Cremefraiche 18%
  • 2 tsk friskpresset friskpresset citronsaft
  • ¾ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 400 g tørret hvid pasta, fx penne
  • 250 g cherrytomater
  • 1 dl dildkviste

Tilbehør

  • 100 g flutes

Fremgangsmåde:

Hæld vandet fra tunen og del den let med en gaffel. Vend løg, hvidløg, majs, peberfrugt og fraiche i. Tilsæt citronsaft, salt og peber. Stil tunsaucen tildækket i køleskabet i ca. 15 min. Smag til.

Kog imens pastaen efter anvisningen på emballagen. Pastaen skal være mør, men ikke blød. Hæld pastaen til afdrypning i en sigte. Skær cherrytomater i halve og anret dem sammen med den kogte pasta i 4 dybe tallerkener. Anret tunsaucen i midten og pynt med dildkviste.

Tips

Pastasalaten kan bruges til madpakken - vend pasta og tunsauce sammen og kom den i en boks. Læg cherrytomater og dild for sig selv. Majs kan erstattes af fine ærter eller en blanding af kapers og cornichoner (små saltagurker).

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 10990 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 25 g
  • Protein: 23 %
  • Kulhydrat: 61 %
  • Fedt: 16 %
Print