Salat med oksekød og bacon

En frisk og sprød salat, som kan anrettes i glas til buffetbordet eller som en forret.
Bedømmelse (5 vurderinger)

Min bedømmelse:

Salat med oksekød og bacon

En frisk og sprød salat, som kan anrettes i glas til buffetbordet eller som en forret.

Opskriften gælder for 12 personer

Rød dressing

  • 50 g smør
  • 1 kg hakket oksekød (ca. 12% fedt)
  • 1½ spsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • 10 forårsløg i tynde ringe
  • 2½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 250 g bacon i tynde skiver
  • 2 liter fintstrimlet hjertesalat
  • 1¾ liter blandede babysalatblade

Pynt

  • blandede babysalatblade

Tilbehør

  • 400 g groft flute

Fremgangsmåde:

Rød dressing

Rør alle ingredienserne sammen og stil dressingen tildækket i køleskabet i mindst ½ time. Smag til.

Lad halvdelen af smørret blive gyldent i en pande. Steg halvdelen af kødet ved kraftig varme og under omrøring i ca. 6 min. Tag det op og steg resten af kødet. Kom alt kødet tilbage i panden sammen med citronskal og halvdelen af forårsløgene. Drys med salt og peber og steg i yderligere ca. 1 min. Smag til.

Læg imens baconskiverne på en plade med bagepapir og steg dem midt i ovnen til baconen er gylden og sprød. Læg baconskiverne på fedtsugende papir.

Ved serveringen

Hak baconen. Bland de 2 slags salat og resten af forårsløgene. Fordel salaten i 24 glas, a ca. 3 dl (2 glas til hver). Drys det lune stegte kød og bacon i glassene. Top op med resten af salaten. Kom dressingen i en skål og pynt den med lidt chilisauce.

Tips

Kødet kan steges et par timer i forvejen og stilles tildækket i køleskabet. Lun kødet i panden 2-3 min. lige inden serveringen.

Baconen kan steges og hakkes i god tid. Lun den ca. 2 min. i ovnen, evt. sammen med brødet.

Du kan naturligvis også anrette salaten i fade.

Stegetid

Ca. 25 min. ved 200°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 19661 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 32,9 g
  • Protein: 26 %
  • Kulhydrat: 24 %
  • Fedt: 50 %
Print

Vin match

Tempranillo Rioja, Spanien

En rødvin med en anelse sødme vil være bedst i denne sammenhæng. Prøv med en rioja crianza eller en fadlagret oversøisk cabernet sauvignon Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til oksekød