Svampelasagne
Bedømmelse (4)

Min bedømmelse:

Tilberedningstid: 60+ min

Svampelasagne

Lasagne er fuld af smag fra svampe og mornaysauce....så man savner slet ikke kødet.

Antal portioner
  • 25 g tørrede svampe, fx karl johan
  • 1 spsk olivenolie
  • 450 g champignoner i skiver
  • 3 porrer i tynde ringe
  • 3 finthakkede zittauerløg
  • 2 store hakkede fed hvidløg
  • 1 12 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 2 dl vand
  • 12 liter Karolines Køkken® Mornaysauce 4%
  • 1 dl mælk
  • 8 tørrede lasagneplader
  • 50 g revet ost, fx Karolines Køkken® Pasta- & gratineringsost 30%
  • 2 12 spsk rasp

Pynt

  • porrer

Tilbehør

  • 1 14 liter fintstrimlet romainesalat
  • 200 g landbrød

Hak de tørrede svampe fint med en kniv eller i en hurtighakker. Lad olien blive varm i en pande. Steg champignonerne ved kraftig varme i ca. 5 min., eller til de er gyldne og tørre. Tilsæt porrer, løg, hvidløg, de tørrede svampe, salt og peber og svits i ca. 1 min. Kom vand i svampeblandingen og kog i ca. 2 min.

Rør ostesauce og mælk sammen. Læg ingredienserne lagvis i et smurt ovnfast fad (ca. 6 x 22 x 27 cm) således: Halvdelen af svampeblandingen, 4 lasagneplader og 3 dl ostesauce. Gentag med resten af ingredienserne. Drys ost og rasp over og bag lasagnen midt i ovnen. Lad den trække tildækket på køkkenbordet i ca. 10 min.

Bagetid

Ca. 45 min. ved 200°.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 10260 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 33 g
  • Protein: 20 %
  • Kulhydrat: 56 %
  • Fedt: 24 %
  • Alkohol: 0 %