Græske frikadeller
Bedømmelse (20)

Min bedømmelse:

Tilberedningstid: 45 min

Græske frikadeller

Krydrede frikadeller med fyld af soltørrede tomater og hvid ost. Mmm...

Antal portioner
  • 2 dl kogende vand
  • 8 soltørrede tomater
  • 300 g hakket svinekød (ca. 6% fedt)
  • 14 tsk groft salt
  • 1 finthakket zittauerløg
  • 1 lille finthakket fed hvidløg
  • 12 tsk tørret rosmarin
  • friskkværnet peber
  • 75 g Cheasy® Salatost i tern 3%
  • 2 tsk olivenolie

Tilbehør

  • 1 kg ovnstegte kartoffelbåde
  • 300 g grøn salat
  • 14 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 2 dl Kløver® sødmælksyoghurt naturel
  • 125 g Cheasy® Salatost i tern 3%

Hæld det kogende vand over de soltørrede tomater og lad dem trække i ca. 2 min. Lad tomaterne dryppe godt af i en sigte - gem 2 spsk af udblødningsvandet. Hak tomaterne fint. Rør det hakkede kød med salt i ca. 1 min. Kom løg, hvidløg, rosmarin og peber i. Rør de hakkede tomater i farsen sammen med de 2 spsk udblødningsvand. Smuldr osteternene og vend osten i farsen. Lad farsen trække tildækket i køleskabet i ca. 15 min.

Form farsen til 20 små, aflange frikadeller. Lad olien blive varm i en pande. Steg frikadellerne på 3 sider ved jævn varme, ca. 7 min. i alt, eller til de er gyldne og sprøde.

Ved serveringen

Kom de græske frikadeller og kartoffelbådene i hver sin skål. Server salaten drysset med salt og peber sammen med yoghurt og osteternene.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 8120 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 19,1 g
  • Protein: 29 %
  • Kulhydrat: 48 %
  • Fedt: 23 %
  • Alkohol: 0 %