Kager med flydende indre
Bedømmelse (27)

Min bedømmelse:

Fryseegnet

Kager med flydende indre

Du bliver overrasket over kagens blødende chokoladehjerte - mums!

Antal portioner

Flydende indre

  • 150 g mælkechokolade (ca. 30% kakao)
  • 1 dl Karolines Køkken® Madlavningsfløde 18%
  • 1 spsk fintrevet citronskal (usprøjtet)

Chokoladedej

  • 150 g mørk chokolade (ca. 55% kakao)
  • 75 g smør
  • 3 pasteuriserede æggehvider (1 dl)
  • 4 spsk flormelis
  • 50 g finthakkede hasselnøddekerner
  • 5 spsk hvedemel
  • 4 pasteuriserede æggeblommer (4 spsk)

Pynt

  • flormelis

Tilbehør

  • 1 liter vaniljeflødeis - til dessert

Flydende indre

Del mælkechokoladen i mindre stykker og kom dem i en tykbundet gryde sammen med fløden. Bring blandingen i kog og kog den ved jævn varme og under omrøring i ca. 2 min. Tilsæt citronskal og stil fyldet tildækket i køleskabet i mindst 1 time.

Chokoladedej

Del den mørke chokolade i mindre stykker og kom dem i en tykbundet gryde sammen med smørret. Lad det smelte ved jævn varme. Pisk æggehvider og sukker stift. Vend nødder og mel i de stiftpiskede hvider. Vend chokolade-smørblandingen i. Vend til sidst æggeblommerne i. Fordel dejen i 6 smurte muffinsforme, ikke papir, (a ca. 1¾ dl) - ca. 1 dl dej pr. form. Kom det afkølede fyld i en plastikpose egnet til madvarer. Klip et hul i det ene hjørne. Stik posen ca. 2 cm ned i dejen og tryk ca. 1/6 af fyldet ned i hver kage. Bag dem midt i ovnen. Lad kagerne køle af i formene i ca. 1 time.

Ved serveringen

Løft forsigtigt kagerne ud af formene. Drys med flormelis og anret dem på tallerkener. Server kagerne til kaffe eller sammen med is til dessert.

Tips

Kager med flydende indre kan også bages i 12 mindre muffinsforme, ikke papir, (a ca. 1 dl) - ca. ½ dl dej pr. form. Stik posen med fyld ca. 1 cm ned i dejen. Bag kagerne i ca. 15 min. De ubagte kager kan stå tildækket i køleskabet ca. 4 timer inden bagning.

Bagetid

Ca. 25 min. ved 200°

Tips

Frysetip: Lad dem tø og lun dem i ovnen ca. 10 min. ved 200°.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 19230 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 6,9 g
  • Protein: 6 %
  • Kulhydrat: 29 %
  • Fedt: 65 %
  • Alkohol: 0 %

Tilberedningstid: 60+ min