Brunsviger
Bedømmelse (45)

Min bedømmelse:

Brunsviger

Denne fynske vidunder, brunsviger, er en sikker vinder - hver gang!

Opskriften gælder for 12 personer

2 stykker pr. person

Dej

  • 14 liter mælk
  • 50 g gær
  • 100 g blødt smør
  • 2 spsk sukker
  • 12 tsk groft salt
  • 2 æg
  • 500 g hvedemel

Fyld

  • 150 g smør
  • 150 g brun farin (2 12 dl)

Dej

Lun mælken, og rør gæren ud heri. Bland de øvrige ingredienser i. Slå dejen godt sammen til den er blank og smidig. Bred dejen ud i en lille, smurt bradepande (ca. 25 x 30 cm) og stil den til hævning et lunt sted ca. 20 min.

Fyld

Smelt smørret og tilsæt farin. Giv blandingen et opkog under omrøring. Lav nogle fordybninger i gærdejen med en ske og fordel smør-farinblandingen over. Bag kagen midt i ovnen.

Tips

Du kan forme dejen, som en kagemand i en bradepande. Hoved, 2 arme, 2 ben og en stor rund mave. Tilbered og bag som anvist. Når kagen, er afkølet, kan den pyntes med slik og flag.

Dagen før

Lav dejen med halv mængde gær og gør kagen færdig til bagning. Stil den tildækket i køleskabet og bag den næste dag. Så får du frisk brunsviger til fx brunchen.

Bagetid

Ca. 25 min. ved 200°.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 19070 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 22 g
  • Protein: 7 %
  • Kulhydrat: 49 %
  • Fedt: 44 %
  • Alkohol: 0 %

Tilberedningstid: 60+ min