Chokoladebudding og marinerede pæreskiver
Bedømmelse (1)

Min bedømmelse:

Tilberedningstid: 60+ min

Chokoladebudding og marinerede pæreskiver

Intens chokoladesmag i en fin lille portionsanrettet dessert med frugt tilbehør.

Antal portioner
  • 34 liter sødmælk
  • 50 g majsstivelse, fx maizena (ca. 1 dl)
  • 2 pasteuriserede hele æg (ca. 1 dl)
  • 4 spsk rørsukker
  • korn fra ½ vaniljestænger
  • 75 g grofthakket mørk chokolade (ca. 55% kakao)

Marinerede pæreskiver

  • 1 12 dl vand
  • 2 spsk rørsukker
  • 1 tsk knust ingefær (ingefærpasta)
  • 2 spsk friskpresset limesaft
  • 1 spsk finthakkede friske citronmelisseblade
  • 1 pære i meget tynde skiver, fx lucas

Pynt

  • friske citronmelisseblade

Tilbehør

  • 1 12 dl Karolines Køkken® Piskefløde 38% pisket til et let flødeskum

Rør mælk og maizena sammen i en tykbundet gryde. Tilsæt æg, sukker, vaniljekorn og chokolade. Bring blandingen i kog under piskning - først 2 min. ved kraftig varme og derefter ved jævn varme. Blandingen skal være tyk og cremet. Hæld hurtigt cremen i en skål og derefter i 6 skåle (a ca. 2 dl). Stil dem tildækkede i køleskabet i mindst 4 timer eller til næste dag.

Marinerede pæreskiver

Bring vand og sukker i kog i en lille gryde. Lad sukkerlagen køle helt af. Tilsæt de øvrige ingredienser og lad pæreskiverne marinere i mindst 1 time.

Ved serveringen

Vend de kolde chokoladebuddinger ud på tallerkener. Anret de marinerede pærer rundt om buddingerne. Læg lidt flødeskum på toppen og pynt med citronmelisseblade. Server resten af flødeskummet i en skål ved siden af.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 9050 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 5,1 g
  • Protein: 9 %
  • Kulhydrat: 42 %
  • Fedt: 49 %
  • Alkohol: 0 %