Drømmekage fra Brovst

En blød og luftig klassiker med lækkert fyld på toppen. Den er nem, så tag børnene med i køkkenet.
Fryseegnet
Bedømmelse (1046 vurderinger)

Min bedømmelse:

Drømmekage fra Brovst

En blød og luftig klassiker med lækkert fyld på toppen. Den er nem, så tag børnene med i køkkenet.

20 stykker pr. kage

Antal portioner
  • 4 æg
  • 300 g sukker (ca. 3½ dl)
  • 250 g hvedemel (ca. 4¼ dl)
  • 3 tsk bagepulver
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 2 dl mælk
  • 50 g smør

Fyld

  • 100 g smør
  • 150 g kokosmel (ca. 4¼ dl)
  • 225 g brun farin (ca. 3¾ dl)
  • ½ dl mælk

Fremgangsmåde:

Pisk æg og sukker lyst og luftigt. Bland mel, bagepulver og vaniljesukker sammen. Vend det forsigtigt i dejen drysset gennem en sigte. Varm mælk og smør (lillefingervarmt) og vend det forsigtigt i dejen. Hæld dejen i en lille bradepande beklædt med bagepapir (ca. 5 x 22 x 30 cm) og bag kagen midt i ovnen.

Fyld

Kom smør, kokosmel, farin og mælk i en tykbundet gryde og bring det i kog under omrøring. Tag kagen ud (den skal være næsten færdigbagt) og skru op for ovnen. Fordel fyldet på kagen og bag den færdig, stadig midt i ovnen.

Tip

Man kan piske æg og sukker lyst og luftigt over vandbad - pas på at det ikke bliver for varmt - så koagulerer æggene.

Bagetid

Ca. 20 min. ved 200° - traditionel ovn.

Bagetid med fyld

Ca. 5 min. ved 225° - traditionel ovn.

Tips

Lad kagen tø på køkkenbordet.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 23020 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 28,2 g
  • Protein: 5 %
  • Kulhydrat: 55 %
  • Fedt: 40 %
Print