Drømmekage fra Brovst
Bedømmelse (36)

Min bedømmelse:

Fryseegnet

Drømmekage fra Brovst

En blød og luftig klassiker med lækkert fyld på toppen. Den er nem, så tag børnene med i køkkenet.

Antal portioner
  • 4 æg
  • 300 g sukker
  • 250 g hvedemel
  • 3 tsk bagepulver
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 2 dl mælk
  • 50 g smør

Fyld

  • 100 g smør
  • 150 g kokosmel
  • 225 g brun farin
  • 12 dl mælk

Pisk æg og sukker lyst og luftigt. Bland mel, bagepulver og vaniljesukker sammen. Vend det forsigtigt i dejen drysset gennem en sigte. Varm mælk og smør (lillefingervarmt) og vend det forsigtigt i dejen. Hæld dejen i en lille bradepande beklædt med bagepapir (ca. 5 x 22 x 30 cm) og bag kagen midt i ovnen.

Fyld

Kom smør, kokosmel, farin og mælk i en tykbundet gryde og bring det i kog under omrøring. Tag kagen ud og skru op for ovnen. Fordel fyldet på kagen og bag den færdig, stadig midt i ovnen.

Tip

Man kan piske æg og sukker lyst og luftigt over vandbad - pas på at det ikke bliver for varmt - så koagulerer æggene.

Bagetid

Ca. 20 min. ved 200°

Bagetid med fyld

Ca. 5 min. ved 225°.

Tips

Frysetip: Lad kagen tø på køkkenbordet.

Tilberedningstid: 45 min

  • Energiindhold for hele retten: 23020 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 28,2 g
  • Protein: 5 %
  • Kulhydrat: 55 %
  • Fedt: 40 %
  • Alkohol: 0 %
Kilde: