Lavendelkylling og linser
Bedømmelse (0)

Min bedømmelse:

Tilberedningstid: 45 min

Lavendelkylling og linser

En dejlig ret med duft og smag af Provence!

Antal portioner

Røde linser

  • 4 dl kogte røde linser
  • 2 liter vand
  • 1 tsk groft salt
  • 400 g kyllingeinderfileter
  • 10 g smør
  • 2 dl Karolines Køkken® Madlavningsfløde 18%
  • 1 spsk hønsebouillon, fx oscar
  • 1 tsk frisk eller ½ tsk tørret lavendel
  • 1 spsk friskpresset citronsaft
  • 2 små grofthakkede fed hvidløg
  • 1 dl ristede pinjekerner
  • 12 dl grofthakket bredbladet persille
  • 1 tsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • 12 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Tilbehør

  • 600 g dampede ærter

Røde linser

Skyl linserne godt i flere hold koldt vand. Lad dem dryppe af i en sigte. Bring vand, salt og linser i kog i en gryde. Kog linserne ved svag varme og under låg ca. 15 min. eller til de er møre. Hæld linserne til afdrypning i en sigte.

Lad smørret smelte i en tykbundet gryde, ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits kødet i ca. 2 min. Tilsæt fløde, bouillon, lavendel, citronsaft og hvidløg. Bring retten i kog og lad den koge ved svag varme og under låg i ca. 5 min. Tilsæt pinjekerner, persille, citronskal, salt og peber og smag til. Server straks sammen med linser og grønsager.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 12290 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 55,9 g
  • Protein: 31 %
  • Kulhydrat: 41 %
  • Fedt: 28 %
  • Alkohol: 0 %