Sprød butterdej med dildcreme og rejer
Bedømmelse (8)

Min bedømmelse:

Tilberedningstid: 45 min

Sprød butterdej med dildcreme og rejer

En smuk og lækker forret, som er nem at lave.

Antal portioner
  • 2 plader frossen butterdej

Dildcreme

  • 100 g Karolines Køkken® Salatost i blok
  • 1 dl Cheasy® fraiche 5%
  • 1 tsk friskpresset limesaft
  • 12 dl finthakket frisk dild
  • 12 tsk sukker
  • friskkværnet peber

Fyld

  • 300 g optøede frosne rejer
  • 2 tomater
  • 1 liter skyllede blandede babysalatblade

Pensling

  • 1 sammenpisket æggeblomme

Pynt

  • dildkviste

Læg butterdejen til optøning på køkkenbordet i ca. 15 min.

Dildcreme

Skær en tynd skive ost fra til pynt. Pisk resten af osten blød med en håndmixer. Tilsæt fraiche og pisk resten af ingredienserne i. Stil ostecremen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til.

Del butterdejspladerne på midten. Skær halvt igennem hver butterdejsfirkant fra hjørne til hjørne, så der bliver et kryds i midten. Pensl butterdejsstykkerne med æggeblomme. Læg butterdejsstykkerne på en plade med bagepapir og bag dem midt i ovnen til de er gyldne. Lad dem køle af på en bagerist.

Fyld

Pres forsigtigt vandet ud af rejerne og lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle. Skær tomaterne i både og fjern kerner og stilk med en kniv. Skær tomatkødet i tynde strimler.

Ved serveringen

Flæk butterdejsstykkerne. Læg de 4 bunde på portionstallerkener og anret herpå ostecreme, salat, rejer og tomatstrimler. Læg lågene på og pynt med dildkviste og lidt ost.

Bagetid

Ca. 15 min. ved 225°.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 5300 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 0,8 g
  • Protein: 25 %
  • Kulhydrat: 23 %
  • Fedt: 52 %
  • Alkohol: 0 %