Julemaden

Hjemmelavet er vellavet

Hjemmelavet er vellavet

Der er mange retter, hvor det er besværet værd at lave maden fra bunden, fordi smagsoplevelsen er meget bedre – og det er ikke nødvendigvis svært! Eksempelvis kan nævnes:

Rødkål

En hjemmelavet rødkål har mere bid end den færdigkøbte på glas, og så er der mulighed for at variere smagen med forskellige krydderier, sukkertyper, fedt og frugt.

En frisk rødkålssalat er også et lækkert supplement eller alternativ til julebordet eller til juleresterne.

Brunede kartofler

Det er meget almindeligt at købe kartofler på glas til juleaftenens brunede kartofler. Kartofler, der ikke har ligget i lage, smager dog langt bedre. Det tager lidt tid at pille de små kogte kartofler, men det kan fint gøres dagen før, de skal bruges. Opbevar de kogte, pillede kartofler på køl til de skal brunes.

Karrysalat

Karrysalat kan varieres på et utal af måder og er et rigtig godt eksempel på, at en hjemmelavet en af slagsen kan smage meget forskellig fra en færdigkøbt. Prøv at lave din egen friske karrysalat med masser af smag og bid.

Sennep

De færreste har nok prøvet at lave sin egen sennep, men det skal prøves for smagen overrasker! Sennep passer rigtig godt til et klassisk julefrokostbord, så december er et oplagt tidspunkt at forsøge sig med en lækker hjemmerørt sennep. Husk at lave sennepen i god tid.

Spiselige gaver

Der er ofte mange anledninger i løbet af december, hvor man har brug for at give en lille værtinde- eller julegave. En fint indpakket spiselig gave er et sikkert hit til at bringe lykke.