Kæmpe pariserbøf med sennepsfløde

30 min
Kæmpe pariserbøf med sennepsfløde

En hurtig måde at lave pariserbøf på. En stor familiemodel, uden så meget fedt, da den er bagt i ovnen.

Ingredienser

1 Firkantet pizzadej (ca. 400 g)
4 Fintrevne gulerødder (ca. 300 g)
400 g Hakket oksekød (ca. 6% fedt)
75 g Kapers uden lage (ca. 1 dl)
1 dl Madlavningsfløde
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber

Sennepsfløde

1½ dl Madlavningsfløde
1½ tsk Hvidvinseddike
2 spsk Dijonsennep
1 tsk Flydende honning
¼ tsk Groft salt
200 g Syltede rødbeder i tern
2 Finthakkede rødløg (ca. 100 g)
100 g Rensede babysalatblade
¼ tsk Havsalt, fx læsø sydesalt

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 20 min. ved 250° - traditionel ovn.

  • Sæt en bageplade til opvarmning i ovnen. Læg pizzadejen på et stykke bagepapir. Kom de revne gulerødder i en sigte og pres væden fra (ca. ¾ dl). Rør oksekød, gulerødder, kapers, fløde, salt og peber godt sammen. Smør farsen på pizzabunden. Træk bagepapiret over på den varme bageplade og bag pariserbøffen midt i ovnen - der kan trække noget væde ud under bagningen, men det fordamper igen.

Sennepsfløde

  • Rør imens fløde sammen med eddike, sennep, honning og salt. Stil dressingen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til.
  • Læg den bagte pariserbøf på et stort spækbræt. Anret rødbeder, løg og halvdelen af salatbladene på bøffen. Drys med salt og dryp lidt af sennepsfløden over. Server pariserbøffen sammen med resten af dressingen og salaten.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

8837 kJ / 2112 kcal

Næringsindhold pr. 100g

470 kJ / 112 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1 g
Protein: 25,7 % 7,1 g
Kulhydrat: 51,2 % 14,1 g
Fedt: 23,1 % 2,9 g
https://www.arla.dk/opskrifter/kampe-pariserbof-med-sennepsflode/