Amagerburger med hjemmelavet remoulade

Amagerburger med hjemmelavet remoulade

30 min
En amagermad - rugbrød og franskbrød lagt sammen om smør. Måske stammer den fra de hollandske gartnere der i sin kom til Amager.

Sådan gør du

Remoulade
  • Rør det syrnede produkt, æggeblommer, sennep, salt og peber sammen.
  • Skær halvdelen af løgene i tynde skiver og hak resten fint.
  • Gør det samme med de syltede agurker.
  • Vend de hakkede løg, de hakkede syltede agurker, gulerødder og æble i salatsaucen og stil remouladen tildækket i køleskabet i ca. 15 min. Smag til.
  • Lad en grillpande blive godt varm - ca. 4 min. ved kraftig varme. Form kødet til 4 flade hakkebøffer og grill dem, stadig ved kraftig varme, ca. 2 min. på hver side. Drys med salt og peber.
  • Læg de ristede rugbrødskiver på tallerkener.
  • Fordel herpå salatblade, halvdelen af remouladen, bøfferne, resten af remouladen og øverst de skiveskårne løg og agurker.
  • Halver de ristede landbrødsskiver og læg dem på toppen.
Velbekomme!

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

9096 kJ / 2174 kcal

Næringsindhold pr. 100g

490 kJ / 117 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 2,5 g
Protein: 32,9 % 9,5 g
Kulhydrat: 50,7 % 14,6 g
Fedt: 16,4 % 2,2 g
Relateret video
Sådan snitter du løg

Mangler du teknikken til at snitte løg hurtigt og effektivt? Karolines Køkkenskole viser, hvor nemt det er at snitte løg med den rigtige teknik. 

Ingredienser

Remoulade
200 g
Æggeblommer
2
Sød fransk sennep
1 spsk
Groft salt
½ tsk
Friskkværnet peber
Pillede zittauerløg (ca. 100 g)
2
Syltede agurker
150 g
Groftrevne gulerødder (ca. 200 g)
2
Uskrællet æble i små tern (ca. 100 g)
1
Hakket oksekød (ca. 6% fedt)
500 g
Groft salt
¼ tsk
Friskkværnet peber
Ristet fuldkornsrugbrød
4 skiver
Salatblade, fx iceberg (ca. 75 g)
4
Ristet landbrød
4 skiver