Amagerburger med hjemmelavet remoulade

Amagerburger med hjemmelavet remoulade

30 min
En amagermad - rugbrød og franskbrød lagt sammen om smør. Måske stammer den fra de hollandske gartnere der i sin kom til Amager.

Sådan gør du

Remoulade
  • Rør det syrnede produkt, æggeblommer, sennep, salt og peber sammen.
  • Skær halvdelen af løgene i tynde skiver og hak resten fint.
  • Gør det samme med de syltede agurker.
  • Vend de hakkede løg, de hakkede syltede agurker, gulerødder og æble i salatsaucen og stil remouladen tildækket i køleskabet i ca. 15 min. Smag til.
  • Lad en grillpande blive godt varm - ca. 4 min. ved kraftig varme. Form kødet til 4 flade hakkebøffer og grill dem, stadig ved kraftig varme, ca. 2 min. på hver side. Drys med salt og peber.
  • Læg de ristede rugbrødskiver på tallerkener.
  • Fordel herpå salatblade, halvdelen af remouladen, bøfferne, resten af remouladen og øverst de skiveskårne løg og agurker.
  • Halver de ristede landbrødsskiver og læg dem på toppen.
Energiindhold for hele retten:

9127 kJ / 2181 kcal

Næringsindhold pr. 100g

492 kJ / 118 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2 g
Protein: 32,7 % 9,5 g
Kulhydrat: 51,1 % 14,8 g
Fedt: 16,2 % 2,1 g
Relateret video
Sådan snitter du løg

Mangler du teknikken til at snitte løg hurtigt og effektivt? Karolines Køkkenskole viser, hvor nemt det er at snitte løg med den rigtige teknik. 

Ingredienser

Remoulade
200 g Kvark
2 Æggeblommer
1 spsk Sød fransk sennep
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
2 Pillede zittauerløg (ca. 100 g)
150 g Syltede agurker
2 Groftrevne gulerødder (ca. 200 g)
1 Uskrællet æble i små tern (ca. 100 g)
500 g Hakket oksekød (ca. 6% fedt)
¼ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
4 skiver Ristet fuldkornsrugbrød
4 Salatblade, fx iceberg (ca. 75 g)
4 skiver Ristet landbrød