Amagerburger med hjemmelavet remoulade
30 min
Nøglehulsmærket opskrift

Amagerburger med hjemmelavet remoulade

En amagermad - rugbrød og franskbrød lagt sammen om smør. Måske stammer den fra de hollandske gartnere der i sin kom til Amager.
Nøglehulsmærket opskrift
30 min
Nøglehulsmærket opskrift
Bedømmelse (6 vurderinger)

Min bedømmelse:

Amagerburger med hjemmelavet remoulade

Nøglehulsmærket opskrift

En amagermad - rugbrød og franskbrød lagt sammen om smør. Måske stammer den fra de hollandske gartnere der i sin kom til Amager.

Antal portioner

Remoulade

  • 200 g Karolines Køkken® Kvark 0,3%
  • 2 æggeblommer
  • 1 spsk sød fransk sennep
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 2 pillede zittauerløg (ca. 100 g)
  • 150 g syltede agurker
  • 2 groftrevne gulerødder
  • 1 uskrællet æble i små tern
  • 500 g hakket oksekød (ca. 6% fedt)
  • ¼ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 4 skiver ristet fuldkornsrugbrød
  • 4 salatblade, fx iceberg
  • 4 skiver ristet landbrød

Fremgangsmåde:

Remoulade

Rør det syrnede produkt, æggeblommer, sennep, salt og peber sammen. Skær halvdelen af løgene i tynde skiver og hak resten fint. Gør det samme med de syltede agurker. Vend de hakkede løg, de hakkede syltede agurker, gulerødder og æble i salatsaucen og stil remouladen tildækket i køleskabet i ca. 15 min. Smag til.

Lad en grillpande blive godt varm - ca. 4 min. ved kraftig varme. Form kødet til 4 flade hakkebøffer og grill dem, stadig ved kraftig varme, ca. 2 min. på hver side. Drys med salt og peber.

Læg de ristede rugbrødskiver på tallerkener. Fordel herpå salatblade, halvdelen af remouladen, bøfferne, resten af remouladen og øverst de skiveskårne løg og agurker. Del de ristede landbrødsskiver i hver 2 og læg dem på toppen.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 9260 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 30,4 g
  • Protein: 29 %
  • Kulhydrat: 48 %
  • Fedt: 23 %
Print