Dampet laks med kold ingefærsauce
45 min

Dampet laks med kold ingefærsauce

Frisk ingefær går rigtig godt sammen med den fede laks.
Bedømmelse (8 vurderinger)

Min bedømmelse:

Dampet laks med kold ingefærsauce

Frisk ingefær går rigtig godt sammen med den fede laks.

Antal portioner

Ingefærsauce

Lage

  • ½ porre eller 1 zittauerløg i mindre stykker (ca. 50 g)
  • 50 g skrællet frisk ingefær i skiver
  • 1 citron i skiver
  • 1 spsk hvidvinseddike
  • dildkviste
  • 1 spsk groft salt
  • 4 laksefileter med skind (ca. 600 g)

Pynt

  • friske dildkviste

Tilbehør

  • 1 kg kogte nye kartofler
  • 300 g dampede sukkerærter
  • 300 g dampede små ærter
  • 1 citron i både

Fremgangsmåde:

Ingefærsauce

Vend fraiche sammen med citronskal, ingefær, dild og salt. Stil saucen tildækket i køleskabet. Smag til.

Lage

Kom porrer, ingefær, citron, eddike, dild og salt i en stor gryde og hæld 1 liter vand ved. Bring lagen i kog og kog den under låg i ca. 10 min. Kom laksefileterne i lagen og kog dem ved svag varme i ca. 12 min.

Anret laksen på lune tallerkener og server straks sammen med ingefærsauce, nye kogte kartofler, ærter og citron. Pynt med dild.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 10060 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 36,5 g
  • Protein: 27 %
  • Kulhydrat: 43 %
  • Fedt: 30 %
Print