Fiskelasagne

Lækker frisk fiskelasagne med masser af grøntsager. Det gør den traditionelle lasagne med fisk lettere, så den også er velegnet på terrassen på de varme dage.
Bedømmelse (23 vurderinger)

Min bedømmelse:

Fiskelasagne

Lækker frisk fiskelasagne med masser af grøntsager. Det gør den traditionelle lasagne med fisk lettere, så den også er velegnet på terrassen på de varme dage.

Antal portioner
  • 20 g smør
  • 3 porrer i tynde ringe (ca. 300 g)
  • 2 store finthakkede hvidløgsfed
  • 2 dl grøntsagsbouillon
  • 300 g optøet frossen helbladet spinat
  • 3 gulerødder i små tern (ca. 200 g)
  • 1 tsk stødt koriander
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 500 g torskefilet uden skind i tynde strimler (2-3 mm)
  • ½ liter Karolines Køkken® Mild Citronsauce
  • 9 tørrede lasagneplader
  • 1 dl rasp

Tomatsalat

  • 50 g optøet frossen helbladet spinat
  • 300 g røde og gule cherrytomater
  • 1 rødløg i tynde både (ca. 100 g)
  • 1 lille finthakket hvidløgsfed
  • 1 spsk friskpresset citronsaft
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Fremgangsmåde:

Lad smørret smelte ved kraftig varme, men uden at det bruner, i en sauterpande. Svits porrer og hvidløg i ca. 2 min. Tilsæt bouillon og lad det koge ved svag varme og uden låg i ca. 10 min. Tilsæt spinat, gulerødder, koriander, salt og peber og smag til. Læg lasagnen sammen i et ovnfast fad (ca. 6 x 22 x 27 cm). Start med ¼ grøntsagsblanding, fisk og citronsauce. Fortsæt med ⅓ af lasagnepladerne og igen grøntsager, fisk og sauce - gentag to gange. Slut med lidt grøntsagsblanding og sauce. Drys med rasp og bag lasagnen midt i ovnen. Grill til sidst og lad fiskelasagnen hvile på køkkenbordet i ca. 10 min.

Tomatsalat

Pluk og fordel imens spinatbladene i et stort fad. Halver tomaterne og fordel dem på spinaten sammen med rødløg og hvidløg. Dryp med citronsaft, drys med salt og peber og server tomatsalaten til fiskelasagnen.

Bagetid

Ca. 35 min. ved 200° - traditionel ovn.

Grill

3-5 min.

Tip

I stedet for torsk kan du bruge mørksej eller laks.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 9260 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 36,5 g
  • Protein: 27 %
  • Kulhydrat: 49 %
  • Fedt: 24 %
Print