Hvis du ikke har 15 og 18 cm udstikkere, kan du i stedet bruge to tallerkener med hhv. 15 cm og 18 cm i diameter til at skære efter. Du kan skære skære den fjernede rille i mindre stykker, pynte og servere som små hapsere - eller bruge kageresten til romkugler
29786 kJ / 7119 kcal
1319 kJ / 315 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,6 g |
Protein: | 5 % | 3,9 g |
Kulhydrat: | 46,7 % | 36,3 g |
Fedt: | 48,3 % | 17,2 g |
Flagkagen er en vinder, når der er store begivenheder og mærkedage - og ingen fødselsdage i Danmark uden Dannebrog. Her er flagkagen, der kan byde ind med noget godt til de fleste fejringer. Flagkagen kan med sit "overraskende" indre, hurtigt blive festens midtpunkt.
200 g
Blødt smør
|
|
---|---|
300 g
Sukker
|
|
3
Æg
|
|
350 g
Hvedemel
|
|
1 tsk
Vaniljesukker
|
|
1 tsk
Bagepulver
|
|
½ tsk
Fint salt
|
|
3 dl
Mælk
|
|
1 spsk
Æbleeddike
|
|
Rød pastafarve
|
450 g
Flødeost
|
|
---|---|
225 g
Flormelis
|
|
2 tsk
Limeskal (usprøjtet)
|
|
2½ dl
Piskefløde
|
Spiselige blomster og/eller citronmelisse
|
|
---|---|
Evt. fødselsdagsflag
|