Flækærtemos

En anderledes "hummus" - god til sandwich, madpakken eller dip til grøntsager.
Bedømmelse (1 vurderinger)

Min bedømmelse:

Flækærtemos

En anderledes "hummus" - god til sandwich, madpakken eller dip til grøntsager.

Antal portioner
  • 200 g tørrede gule ærter (flækærter)
  • 4 dl vand

Fremgangsmåde:

Skyl de tørrede ærter. Kom dem i en gryde med vand så det dækker ca. 1/3 over ærterne. Bring ærterne i kog og kog dem ved svag varme i 40-45 min. - eller til de er møre. Hæld eventuelt overskydende vand fra.

Blend ærterne groft med olie, yoghurt, honning, citronsaft, salt og peber. Smag til.

Tips

I stedet for yoghurt kan du bruge hytteost.

Mosen må gerne være lidt rustik - det smager dejligt og knaser på en rar måde.

Kom ærtemosen i en lufttæt beholder - kan holde sig 8-10 dage i køleskabet.

Brug ærtemosen som smørelse i sandwich og på rugbrød. Eller til at dyppe grøntsager i.

Mosen kan laves på alle slags bønner og linser.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 5030 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 14,8 g
  • Protein: 17 %
  • Kulhydrat: 45 %
  • Fedt: 38 %
Print