Gammeldags kartoffelsalat

Gammeldags kartoffelsalat

60+ min
En god gammel Arla Karolines Køkken® klassiker. Kold kartoffelsalat med fraiche, karry og syltede asier. Tidligere var dressingen rørt på cremefraiche med en højere fedtprocent, og det holder naturligvis stadig. Opskriften kan laves uden asier, men det smager virkeligt godt!
https://www.arla.dk/opskrifter/gammeldags-kartoffelsalat/

Sådan gør du

Kartoffelsalat
  • Kom kartoflerne i kogende vand tilsat salt og kog dem ved svag varme og under låg i ca. 10 min.
  • Sluk for varmen og lad kartoflerne trække i det varme vand i ca. 10 min. - eller til de er møre, men stadig faste.
  • Hæld vandet fra, pil kartoflerne og lad dem køle af.
Dressing
  • Rør fraichen sammen med asier, lage, karry og salt.
  • Gem lidt af forårsløgene til pynt og tilsæt resten til dressingen. Smag til.
  • Skær kartoflerne i mindre stykker og vend dem i dressingen.
  • Pynt med forårsløg og stil kartoffelsalaten tildækket i køleskabet i ca. 1 time.

Kartoffelsalaten kan gøres helt færdig dagen før. Hvis du synes den virker lidt tør, kan du røre lidt ekstra fraiche i inden servering. Husk at smage til.

Energiindhold for hele retten:

4196 kJ / 1003 kcal

Næringsindhold pr. 100g

226 kJ / 54 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,8 g
Protein: 14,8 % 2 g
Kulhydrat: 64,3 % 8,6 g
Fedt: 20,9 % 1,3 g
Mere inspiration

Prøv også den klassiske varme kartoffelsalat med fløde, eddike og sukker.

Varm kartoffelsalat
60+ min
Varm kartoffelsalat
(118)

Ingredienser

Kartoffelsalat
800 g Små nye kartofler
½ liter Vand
2 tsk Groft salt
Dressing
4 dl Fraiche
¾ dl Finthakket syltede asier eller syltede agurker
¾ spsk Asielage eller agurkelage
2 tsk Karry
1 tsk Groft salt
½ bundt Finthakkede forårsløg (ca. 50 g)