Kylling i skinke og grønt
45 min

Kylling i skinke og grønt

Sprøde kyllingefileter i lufttørret skinke med cremet pasta og masser af basilikum.
Bedømmelse (28 vurderinger)

Min bedømmelse:

Kylling i skinke og grønt

Sprøde kyllingefileter i lufttørret skinke med cremet pasta og masser af basilikum.

Antal portioner
  • 4 kyllingefileter
  • 6 skiver lufttørret skinke
  • 3 dl friske basilikumblade
  • 600 g små tomater på stilk
  • ¾ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 300 g tørret pasta, fx grøn båndpasta
  • 2¼ liter vand
  • 2¼ tsk groft salt

Pynt

  • friskkværnet peber

Fremgangsmåde:

Skær grove sener og hinder af kyllingefileterne. Del skinkeskiverne på langs. Fordel 6-8 blade basilikum på hver kyllingefilet og hold dem fast med skinken. Hak resten af basilikumbladene groft - ca. 2 dl.

Klip tomaterne i mindre klaser og fordel dem i et ovnfast fad. Drys med salt og peber og bag dem midt i ovnen.

Lad fedtstoffet blive gyldent i en pande og steg kyllingefileterne i ca. 10 min. - vend dem af og til. Tag kyllingefileterne af panden og hold dem varme. Rør vand, fraiche, mel, salt og cayennepeber sammen og kom blandingen i panden. Kog saucen ved svag varme og under omrøring i ca. 3 min. Smag til.

Kom imens pastaen i kogende vand tilsat salt og kog den i ca. 8 min. Pastaen skal være mør men ikke blød.

Hæld pastaen til afdrypning i et dørslag. Vend pasta, sauce og den hakkede basilikum sammen og server det med tomater og de stegte kyllingefileter.

Bagetid

Ca. 10 min. ved 225° - traditionel ovn.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 10230 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 22,4 g
  • Protein: 30 %
  • Kulhydrat: 43 %
  • Fedt: 27 %
Print

Vin match

Sauvignon Blanc Marlborough, New Zealand

Hvidvin: en fyldig, trø vin på sauvignon blanc-druen, rødvin: en barbera d'alba fra Norditalien Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til kylling